יום שבת, 17 באוקטובר 2015

סלט חצילים אפויים ברוטב






את הפטנט הזה אתם חייבים לנסות...לא יודעת מה אתכם אני שונאת לטגן!!!אני יודעת שזה טעים...משמין...ואין תחליף לטעם!!! לפני שבועיים התארחתי אצל חברים ומרוב סלטים על השולחן לא ראיתי את המנה העיקרית. אני"חולה" על חצילים בכל מצב צבירה ומשתדלת לא לטגן!! כשראיתי את החצילים שאלתי את חברתי אם זה מטוגן והיא "מה פתאום מטוגן אני כבר לא מטגנת את חייבת לטעום" טוב....אני יכולה לספר לכם שהם הרבה יותר טעימים מהמטוגנים...תנסו ואל תשכחו מי גילה לכם את הפטנט המעולה הזה!!!



מצרכים
1 חציל בינוי חתוך לפרוסות או קוביות בגודל 2 ס"מ עם הקליפה
3 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח 
1/2 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 ביצה בגודל L


רוטב
1 כף שמן זית
1 לימון סחוט טרי
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כף חומץ
3 שיני שום כתוש


אופן ההכנה


לערבב היטב ביצה,שמן זית,פפריקה,מלח,פלפל,לחתוך את החציל לקוביות ולהוסיף את הבלילה, לערבב היטב.

לשים נייר אפיה ולהניח את פרוסות החצילים.
לאפות בחום 200 מעלות טורבו ב-15 דקות או עד להזהבה,לצנן היטב לפני התיבול.


להכין את הרוטב
בסיר קטן לשים את כל המצרכים לערבב עד להמסה של כל התבלינים.


***תוספות לסלט גמבה חתוכה לקוביות,מלפפון חמוץ חתוך לקוביות,כוסברה.

***מומלץ לאכול עם מטבוחה וחלה של בית.


להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...