יום שני, 26 באוקטובר 2015

בייגלה ירושלמי אסלי

פעם בחודש אנחנו חייבים לסייר בירושלים להריח,לטעום,להתפלל,ולברך את כולם. אם אתם רוצים להרגיש את ירושלים האמיתית, עם המדרגות, המסורת, האבן , תעלו כמה מדרגות, תתקרבו לחומת העיר העתיקה ולכו בעקבות הריח. המסע בעקבות הבייגלה מוביל אותנו לבייגלה הירושלמי.
אחרי שתטעמו את הבייגלה של רויטל אמיר מהבלוג "המערוך המקפץ" לא תפסיקו להכין!!!!







מצרכים ל-12-14 יח'

1 ק"ג קמח
3 כפיות שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן
500 - 600 מ"ל מים ( 1/2 2 - 3 כוסות)

ציפוי
1/4 כוס חלב או מים
שומשום,זעתר,פרג,קצח איזה ציפוי שאוהבים

אופן הכנה

בקערת מערבל עם וו לישה מערבבים יחד קמח,סוכר ושמרים. מוסיפים מחצית מכמות המים,ממשיכים לערבל במהירות נמוכה, מוסיפים שמן ומלח ואת המים שנותרו.

מערבלים במהירות בינונית כ- 10 דקות לקבלת בצק רך וגמיש ומעט דביק. אם הבצק מאוד דביק מוסיפים קצת קמח. הבצק יוצא רך מאוד וגמיש וזה בסדר גמור.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת,הופכים את הבצק בקערה שהשמן יעטוף את הבצק מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה.

לאחר חצי שעה מעבירים את הבצק למשטח עבודה(לא צריך לקמח הבצק משומן היטב) ומחלקים את הבצק ל- 12 חתיכות. יוצרים כדור מכל חתיכת בצק.
 איך עושים צורה של בייגלה?

 יוצרים חור באמצע כדור הבצק ומרחיבים את החור לקבלת צורה של בייגלה. (יש עוד דרך שבה יוצרים גלילים באורך של כ- 15 עד 20 ס"מ ואז מחברים את הקצוות).

אצלי בבית אוהבים את הבייגלה עגול ושמנמן אם אתם אוהבים את צורת הבייגלה הירושלמי פשוט עושים בייגלה יותר צר וארוך עם חור גדול.

מרפדים תבנית בנייר אפייה מפזרים מעט קמח על התבנית ומניחים את הבייגלה עם רווחים בניהם שיהיה להם מקום לתפוח.

מורחים את הבייגלה בחלב או מים ומפזרים מעל את התוספת הרצוייה.

לבייגלה עטוף בשומשום,טובלים את הבייגלה בחלב ואז בשומשום משני הצדדים,מעבירים לתבנית. זמן התפחה כחצי שעה.

מחממים תנור ל-240 מעלות כעשר דקות לפני שהבייגלה מוכן לאפייה.

אופים כ- 15 עד 20 דק' לקבלת בייגלה בצבע זהוב יפה.

חשוב לשים את התבנית במסילה התחתונה של התנור ולקראת סוף האפייה אם הבייגלה לא תפס מספיק צבע,להעלות למסילה האמצעית.

אם אוהבים ציפוי פריך מעבירים לצינון על רשת.

לקבלת מרקם רך יש לכסות את הבייגלה במגבת לאחר שהעברנו אותו לרשת צינון.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...