יום שני, 26 באוקטובר 2015

פטאייר ממולא תרד

מאפה מבצק שמרים ממולא תרד זעתר,סחוג, בצל ותבלינים
אפשר למלא בגבינת פטה וסומאק




למילוי תרד:

2 בצלים בינוניים
1 ק"ג תרד בר טרי/עלי תרד רגילים (אם אין ברירה - תרד קפוא שמפשירים ומסננים)
כ-300 גרם עלי זעתר (לפי הטעם, אפשר בהחלט גם פחות)
4-5 כפות שמן זית
מיץ מלימון טרי סחוט (או חצי לימון - לפי הטעם)
1 פלפל ירוק חריף טחון לסחוג (להוסיף לפי מידת החריפות הרצויה)
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
12/ כפית כמון
1/2 2 כפיות סומאק טרי (רצוי מאוד שיהיה טרי ואם אין אפשר יבש)

לבצק:

3 כוסות מים פושרים (יחס של 1:2 עם השמן)
1/2 1 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית שמרים יבשים
1 ק"ג קמח לבן

אופן ההכנה:

1. המילוי: קוצצים את הבצל דק, שוטפים ומסננים כדי להוציא את המרירות. קוצצים דק את עלי התרד 
     המסוננים (חשוב מאוד שלא יישארו מים).

2. קוצצים דק (רצוי במעבד מזון) את עלי הזעתר.

3. מערבבים את התרד, הזעתר, הבצל (כולם קצוצים ומסוננים) ביחד עם שמן הזית, הלימון, הסחוג 
    והתבלינים.

4. לבצק: יוצקים את המים עם שמן הזית, המלח, הסוכר והשמרים לקערת מיקסר גדולה, מערבבים היטב.  
     מוסיפים את הקמח לאט-לאט עד לקבלת בצק איכותי.

5. מחלקים את הבצק ל-6-7 (כדורים בגודל של תפוז גדול), מכסים במגבת ומחכים כ-15-20 דקות שהבצק      
     תופח.

6. מרדדים כל כדור בצק לגודל של פיצה משפחתית, חותכים כל כדור ל-8-9 עיגולים קטנים ובכל עיגול          
   מסדרים כף ממלית התרד במרכז וסוגרים בצורת משולש.

7. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מורחים כל משולש במעט שמן זית. מכניסים לתנור למשך 15-20      
    דקות (תלוי בתנור - שימו לב שהפטאייר לא נשרף) ומגישים.
*למילוי גבינה-גבינת פטה,פלפל שחור גרוס,סומאק.
*המתכון מכאן

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...