יום ראשון, 1 בנובמבר 2015

מופלטה

למרות היותי יוצאת עדות המזרח מאז מות אימי ז"ל לא עשיתי מימונה .בכל שנה הילדים מנסים לברר "בעדינות" "אימא את עושה מופלטה"? אולי נעשה משהו "בקטנה" ואני נזכרת איך אימי עמדה שעות במטבח והכינה מופלטות לכל השכנים כי הרי "דלת פתוחה" כולם באו ,היה שמח ולי עדיין קשה!!!חלפו כבר 6 שנים ...אני מכינה מופלטה ואת כל השאר אני מסרבת בכל תוקף!!
כאילו לא אכלנו די!!!...הגיע זמן מופלטה שעשויה מבצק פשוט ...קמח ,מלח, ומים.תהליך ההכנה כולל מחבת משומנת היטב ובאמצעות ידיים משומנות מותחים את הבצק על פני המחבת הופכים ומניחים מעל עוד מופלטה עד שנוצרת ערימה (הכנתי סרטון).
אימי ז"ל הכינה מופלטה עם שמרים והתפיחה את הבצק ....גם אני מכינה עם שמרים והוספתי ביצה הבצק יוצא רך ונוח וטעים מאוד .
     



מצרכים

1 ק"ג קמח רגיל

4 כוסות מים(חד פעמית)

2 כפות סוכר

1-1/2 כפות מלח

1 כף שמרים יבשים

1 ביצה

1/2 כוס שמן קנולה


אופן ההכנה

בקערה מערבבים קמח,סוכר,מלח,ושמרים.

מוסיפים ביצה ומים, ולשים עד לקבלת מירקם אחיד ורך.

מורחים מעט שמן על הבצק ומתפיחים כ-30 דקות.

משמנים מגש רחב וקורצים כדורים בגודל פינג פונג .מניחים במגש לתפיחה של 20 דקות נוספות.

מחממים מחבת מתחילים לפתוח את הבצק בתנועות סיבוביות, עד שמתקבל עלה דק.

מניחים במחבת ופותחים עוד כדור בצק ,הופכים את הראשון מניחים מעל את השני עד שיש לפחות 7 מופלטות ומתחילים שוב.

מורחים חמאה,דבש ומתענגים.




"תרבחו ותסעדו"



אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...