יום חמישי, 12 בנובמבר 2015

עוגת ההפתעות

יום הולדת 25 לאלמוג ♥ וזה מחייב עוגת יום הולדת "מושקעת".אם אפשר עם שוקולד והמון ממתקים!!!






מצרכים לתבנית מס' 24
3 ביצים
1/2 כוס שמן(חד פעמית)
1 שמנת חמוצה 9%
1-1/2 (אחד וחצי )כוסות מים
100 גר' אבקת סוכר
3/4 כוס קקאו
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה


לקרם
650 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 אינסטנט וניל צרפתי
1 כוס חלב
2 כפות ממרח לואקר

לקישוט
2 קינדר בואנו לבן
2 קינדר בואנו חום
לואקר טורטינה חום/לבן
100 גר' שוקולד מריר מומס במיקרו


אופן ההכנה
מחממים תנור אפיה ל-160 מעלות
במיקסר מקציפים ביצים,שמן,שמנת חמוצה,מים, אבקת סוכר,וקקאו במהירות
נמוכה עד לאיחוד החומרים.
מוסיפים קמח מנופה ,אבקת אפייה ,ואבקת סודה לשתייה, מערבלים עוד דקה עד
לתערובת אחידה.מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות, מצננים.


אופן הכנת הציפוי
מקציפים שמנת מתוקה,אינסטנט וניל,וכוס חלב לקצפת יציבה.
מוסיפים 2 כפות ממרח לואקר ומקציפים עוד חצי דקה.


להכנת מטבעות שוקולד
להעביר את השוקולד המומס לשקית זילוף ,לחתוך את הקצה עם מספריים ולצייר עיגולים בכל מיני גדלים.
להכניס למקפיא עד לשימוש.


הרכבת העוגה
מעבירים כרבע מכמות הקצפת לשקית זילוף עם פייה משוננת ושומרים במקרר(לקישוט בהמשך)
חוצים את העוגה לרוחב,מורחים כרבע מכמות הקרם. מניחים את החלק השני
מעל ,מצפים את העוגה סביב ומעל ביתרת הקצפת ומיישרים.
מוציאים את הקצפת מהמקרר ומזלפים שושנים סביב,חותכים קינדר בואנו ומניחים מעל.
מקשטים עם השאר ומגישים.










אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...