יום ראשון, 29 בנובמבר 2015

אצבעות שוקולד וחמאת בוטנים-במטבח עם אלמוג

כמו שאתם יודעים אלמוג הבן הצעיר (25)מבשל ,אופה ומפנק אותנו בזמנו הפנוי. הוא עושה את זה כל כך טוב שהחברים שלו מתייגים אותו בכל מיני מנות מיוחדות בארץ ובעולם . הוא כמובן מנסה,קורא,ולבסוף מצליח ובגדול.החטיפים כל כך טעימים ומשלבים תחתית שוקולד מריר ובייגלה,מעל שכבה מענגת של שברי חמאת בוטנים שמנת מתוקה וחמאה.לבסוף גנאש שוקולד חלב ונוטלה.


תבנית מלבנית חד פעמית 19*26

לתחתית:
3 שוקולד מריר 60%
50 גר' בייגלה שמיניות

למלית:
250 גר' חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
50 גר' חמאה
2 כפות אבקת סוכר

לציפוי:
200 גר' שוקולד חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1 כף נוטלה

לקישוט:
שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים


אופן ההכנה:
1.ממסים את השוקולד בבן מרי(סיר קטן, המונח מעל סיר גדול ובו מים רותחים, לרוב מבלי לבוא במגע ישירות עם המים)מערבבים משטחים בתבנית מניחים בייגלה מעל ומכניסים להקפאה כ-20 דקות עד להתייצבות.

2.ממסים יחד חמאת בוטנים,חמאה,ואבקת סוכר. מוזגים את התערובת מעל לשוקולד ומקררים שוב כ-20 דקות עד להתייצבות.

3.מניחים קוביות שוקולד בקערית,מחממים שמנת עד לסף רתיחה ומוזגים מעל לשוקולד ,מערבבים היטב ומוסיפים נוטלה ממשיכים לערבב. מוזגים גנאש מעל לחמאת בוטנים ומעבירים שוב למקפיא להתייצבות כ-30 דקות.

4.מפזרים שוקולד צ'יפס מעל ומתענגים.


***רצוי לשמור את החטיפים במקפיא ולהוציא 10 דקות לפני ההגשה








אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...