יום חמישי, 12 בנובמבר 2015

פשטידת בשר ותפוחי אדמה

את הפשטידה הזאת אימי ז"ל הכינה כמנה אישית וקראו לזה פסטלים. הן היו מטוגנות בשמן ומצופות בביצה ופירורי לחם. חיברתי את המצרכים ועשיתי פשטידה גדולה אפויה בתנור,לא פחות טעימה מהפסטלים רצוי לאכול עם מטבוחה.



מצרכים למחית תפוחי אדמה
5 תפוחי אדמה בינוניים
3 ביצים (לארג`)
1 כפיות מלח
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 לימון סחוט


מצרכים למלית בשר
500 גר` בשר בקר טחון
1 כפית מלח
1 בצל בינוני
1 כף שמן קנולה
חצי כוס כוסברה
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית צ`ילי טחון חריף
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית ראס אל חנות
50 גר' שקדים מולבנים
1 חלמון למריחה


אופן ההכנה
קולפים תפוחי אדמה ומבשלים עד לריכוך,מועכים ומצננים. 
מוסיפים כורכום,פלפל לבן,כפית מלח,לימון,ביצים מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה,מניחים בצד עד להכנת המלית.
קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה,מוסיפים את הבשר ומטגנים עד לקבלת גוון בהיר.
מוסיפים מלח,צ`ילי טחון,פפריקה,פלפל שחור,כוסברה,ושקדים מולבנים,מצננים מעט.
משמנים תבנית פיירקס ומסדרים שכבת תפוחי אדמה ושכבת בשר,מסיימים עם שכבת תפוחי אדמה.
מורחים חלמון מעל מסמנים עם מזלג ומכניסים לאפיה ב-180 מעלות כ-45 דקות.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...