יום שלישי, 10 בנובמבר 2015

שמרים פרג ושקדים

 עוגת שמרים טריו במילוי אקסטרה פרג ושקדים!!!







מצרכים ל-3 רולדות קטנות מחוברות+רולדה בינונית

 לבצק

1/2 ק"ג קמח

1/2 שקית שמרית (25 גר')+1/2 שקית משפר אפייה של שמרית

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

1 כוס חלב קר (200 מ"ל)

2 חלמונים

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כפית מלח

1 ביצה טרופה להברשה

 אופן ההכנה

במיקסר עם וו לישה מניחים את קמח והשמרים עם הסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את החלב

 והחלמונים, לשים עד ליצירת בצק.

מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולבסוף את המלח. לשים עד שכל החמאה נטמעה בבצק.

עוטפים את קערת המיקסר  בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.

חותכים את הבצק ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מרובע דק בעובי של 
4 מ"מ .

מוציאים את גלילי הפרג מהמקפיא מניחים על הבצק המרודד,סוגרים לגליל וחותכים את הבצק העודף(כמו בתמונה).


מניחים בתבנית עם נייר אפייה עם הסגירה בתחתית.

מכינים עוד שתי רולדות  מניחים בתבנית אפייה מלבנית עם נייר אפייה ,מצמידים אותן יחד.

מתפיחים כחצי שעה,מורחים ביצה טרופה ומעט פרג מעל ואופים ב-170 מעלות חצי שעה.

את החלק האחרון מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע לקבלת 2 רצועות ארוכות, ומפתלים אותן 
לבורג.

מניחים בתבנית אינגליש קייק,מתפיחים כחצי שעה מורחים ביצה טרופה ומעט פרג מעל, אופים ב-170 מעלות חצי שעה.

מספיגים עם סירופ סוכר.


למלית פרג:

200 גרם פרג טחון

3/4 כוס חלב (180 מ"ל)

1 כוס סוכר (200 גרם)

3 כפות דבש (60 גרם)

100 גרם חמאה

1 כוס שקדים טחונים (100 גרם)

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

2 כפיות תמצית וניל

1/4 כוס צימוקים

 מכינים מלית פרג: 

מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה. מוסיפים פרג טחון ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים.

מוסיפים את יתרת חומרי המלית ושומרים במקרר עד השימוש.

מכינים שלושה גלילים מהפרג ומקפיאים כ-15 דקות.

* לסירופ סוכר-1 כוס סוכר+כוס מים מרתיחים עד להמסת הסוכר .


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...