יום שלישי, 10 בנובמבר 2015

שמרים פרג ושקדים



  עוגות שמרים זה אהבה!!!מלית פרג זאת אהבה ענקית!!להצלחת עוגות פרג חשוב לקנות פרג טרי טחון במקום,אל תתפתו לקנות ברשתות השיווק הטעם מר ומעופש!!!הכנתי עם ממרח שוקולד פסק זמן טעים במיוחד ומלית אקסטרה פרג ושקדים!!!




מצרכים ל-2 רולדות בתבניות אינגליש קייק (חד פעמיות)+ רולדה בתבנית בגודל 26

לבצק
600 גרם קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1 כוס חלב פושר (200 מ"ל)
2 חלמונים בגודל L
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח

1 ביצה טרופה להברשה


אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה מניחים קמח ושמרים עם הסוכר ומערבבים מעט. מוסיפים את החלב
והחלמונים, לשים עד ליצירת בצק.
מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולבסוף את המלח. לשים עד שכל החמאה נטמעה בבצק.
עוטפים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
מורידים מהנפח ומחלקים את הבצק ל-3. מרדדים כל חלק למלבן דק  בגודל 30X50 ס"מ. מורחים מלית שוקולד ומפזרים אגוזים,מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע לקבלת 2 רצועות ארוכות, ומפתלים אותן לבורג. מניחים בתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית. 

לרולדת שושנים-מרדדים את הבצק הנותר למלבן דק ומורחים את הפרג,חותכים לשושנים ברוחב 6 ס"מ ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. מתפיחים עד שהבצק מגיע לדפנות. מברישים בביצה טרופה. אופים בחום של 170 מעלות למשך 25 דקות. מצננים


למלית פרג:
200 גרם פרג טחון טרי
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 כפות דבש (60 גרם)
100 גרם חמאה
1 כוס שקדים פרוסים מולבנים (100 גרם)
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס(100 גרם)
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כוס צימוקים



מכינים מלית פרג:
מרתיחים חלב, סוכר, דבש וחמאה. מוסיפים פרג טחון, תמצית וניל,קליפת לימון ותפוז ומערבבים היטב. מסירים מהאש מוסיפים,צימוקים,שקדים ואגוזי מלך. שומרים במקרר עד השימוש.

מלית ממרח שוקולד פסק זמן
חופן אגוזים קצוצים גס



* לסירופ סוכר-1 כוס סוכר+חצי כוס מים מרתיחים עד להמסת הסוכר ,מוסיפים 2 כפות מיץ לימון.



אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...