יום חמישי, 31 בדצמבר 2015

לחמניות ממולאות כל טוב!!!

לחמניות ממולאות זה שיחוק!!אפשר למלא בכל מה שאתם אוהבים,חשוב שהמלית תהיה מעט יבשה ומתובלת.בדרך כלל אני מכינה עם בשר,והפעם החלטתי למלא עם סלט טונה (במים) ואריסה לבעלי שיחיה. לאוהבי המתוק אפשר למלא עם שוקולד מריר חתוך לקוביות ואגוזי מלך קצוצים דק.


מצרכים ל-18 לחמניות
1/2 קילו' קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן (כוס חד פעמית שתייה קרה)
2 כוסות מים פושרים (חד פעמית לשתייה קרה)


למלית טונה
1 טונה במים/שמן
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 כף אריסה חריפה
1 כף שמן
1 בצל בינוי חתוך לקוביות
מלח
פלפל שחור גרוס
1/4 כוס מים



אופן ההכנה
במערבל עם וו לישה שמים קמח מנופה,שמרים,וסוכר ומערבבים מעט.
מוסיפים מלח ומים עפ"י הצורך ומערבלים כ-5 דקות. מוסיפים שמן וממשיכים לערבל עד לקבלת כדור בצק אחיד וחלק.
מתפיחים עד להכפלת הנפח כשעה.
מורידים נפח ומתפיחים עוד חצי שעה(לקבלת לחמניות אווריריות וקלות).
מחלקם את הבצק ל-18 כדורים ,פותחים ומרדדים מעט עם היד וממלאים בכף מהתערובת.
סוגרים היטב לכדור ומניחים בתבנית עם נייר אפיה במרווחים. מתפיחים 20 דקות.
מורחים ביצה טרופה ושומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות.


להכנת המלית
מחממים שמן בסיר ,מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את הגמבה מערבבים וממשיכים לטגן עד לריכוך.
מסננים ומוסיפים את הטונה, אריסה,מתבלים מוסיפים מים ומבשלים כ-10 דקות. מצננים היטב לפני המילוי.


***אפשר להחליף את הטונה עם בשר טחון

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...