יום שישי, 11 בדצמבר 2015

גביניות ריקוטה וריבה



     שלושה רכיבים לבצק נימוח וטעים -חמאה,קמח,גבינת שמנת 5% נוח לעבודה ומתאים למאפים מתוקים ומלוחים




מצרכים ל-30 גביניות
200 גר' גבינת שמנת בטעם טבעי 5% (של גד)
200 גר חמאה רכה
280 גר' קמח רגיל (2 כוסות)


למלית
1 קופסה 250 גר' גבינת ריקוטה 5% (של גד)
50 גר' אבקת סוכר(אפשר לוותר)
1/2 כפית תמצית וניל


למלית
3/4 כוס ריבת תות

לציפוי
אבקת סוכר


אופן ההכנה

מערבלים חמאה וגבינת שמנת במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים קמח ומערבלים רק עד קבלת כדור בצק.
מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
מערבבים את חומרי המלית ריקוטה, אבקת סוכר, ווניל עד לקבלת תערובת חלקה.
מרדדים לריבוע בעובי 1/2 ס"מ מחצית הבצק על שטח מקומח (מעבירים את החצי השני למקרר עד שמסיימים את החלק הראשון).
חותכים לריבועים בגודל 7*7 מניחים כפית ריבה במרכז הריבוע ומעל כפית ריקוטה.
מקפלים את קצות הריבוע באלכסון וסוגרים בהידוק.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה מעבירים למקרר לשעה להתייצבות
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים 15-20 דקות עד שהעוגיות זהובות.
מצננים היטב וזורים אבקת סוכר.
שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 4 ימים.
אפשר להקפיא ולחמם 5 דקות בתנור.


המתכון מהחוברת לשבועות של "גד" עם שינויים והתאמות

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...