דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 1, 2015

פסטה עגבניות שרי שום ושמן זית

אלמוג חזר מהמעונות הביתה, ויש לי פרטנר רציני בארוחת צהריים. אז מה מכינים ?מנה פשוטה 10 דקות הכנה מהרגע שהפסטה מוכנה. עגבניות שרי,זיתי קלמטה,שום,ובזיליקום,ומעט פירורי קראנצ' שאלמוג הציע יצא מעולה!!



מצרכים ל-2 מנות
חבילת פסטה עפ"י בחירתכם
8 זיתי קלמטה מגולענים
5 שיני שום פרוסות
15 עגבניות שרי חצויות
צ'ילי חריף
מלח
בזיליקום טרי
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
1/2 שקית פיתה קראנצ' גרוסה

אופן ההכנה
מרתיחים מים עם מלח בסיר עמוק,מוסיפים פסטה ומבשלים עד לריכוך.
מחממים שמן זית,מוסיפים עגבניות,שיני שום,זיתי קלמטה,ובזיליקום מקפיצים כ-5 דקות ומתבלים במלח,פלפל,וצ'ילי.בודקים את הפסטה מסננים מעט ומוסיפים לסיר עם מעט נוזל של הפסטה. מערבבים עוד כ-5 דקות מעבירים לצלחת הגשה ומוסיפים פיתה קראנצ' מעל.

בתיאבון :)

סלט סביח - במטבח עם אלמוג

מדי פעם אני רוצה לשתף אתכם במתכונים ממטבחו של אלמוג הסטודנט שלי.בכל פעם כשאני שואלת את אלמוג מה להכין לך לשבוע הבא והוא לא עונה אני מבינה שיש מתכון חדש על הפרק. למרות הלחץ לפני מבחנים הוא לא מוותר, וחברו לחדר מחכה בקוצר רוח למנה הבאה. הפעם קיבלתי תמונות ולא האמנתי בכל פעם הוא מפתיע אותי..."מה הכנת? "חציל חומוס פטריות,מוקפץ בפרסייד(טוב רצתי לגוגל)ביצה קשה מגוררת,טחינה עם כוסברה ושום...וכל זה ע"ב סלט קר של עגבניות מלפפונים ובצל חתוכים לקוביות קטנות,טוב תודו זה ניראה מעולה!!!וטעים!!!


מצרכים ל-3 מנות לרוטב פרסייד

3 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

2 שיני שום כתושות

1 חציל חתוך לקוביות קטנות

1 קופסה חומוס גרגרים

סלסלת פטריות שמפיניון חתוכים לפרוסות

לסלט

2 עגבניות חתוכות לקוביות


1מלפפון

1 בצל

חופן פטרוזיליה

מלח,פלפל,שמן זית,לימון

טחינה (מלח,שום,כוסברה,לימון,מים קרים מאוד)

3 ביצים מגוררות

אופן ההכנה

מחממים שמן במחבת רחבה מוסיפים לימון ושיני שום מערבבים.

מוסיפים חציל ומטגנים עד להשחמה קלה מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן מטבלים במלח פלפל

מוסיפים גרגרי חומוס ומערבבים עוד כ…

עוגת קרמבו

יום הולדת והשמחה רבה... אתמול אושרי בני בכורי חגג יום הולדת והיום אישי שיחיה סיבה טובה לחגיגה כי השנה יצא לפני פסח יוצאים למסעדה בנוהל,וחוגגים כפליים. את הקינוח אנחנו מעדיפים בבית כמובן!! (הם ...לא אני ) .חודש לפני אני סורקת,משנה, בונה ...הורסת...!!שואלת!!! וההחלטה נפלה...... עוגת קרמבו!!!מה?עוגת קרמבו?נו??אתם רציניים??כן!!!"אימא יש עוגת קרמבו ברשת נראית אש"...מעולה!!!"אש" אני אוהבת ועוגת קרמבו גם!!!
העוגה נראית מעולה וטעימה מאוד המתכון של יונית צוקרמן




מצרכים
לבסיס
6 ביצים XL בטמפרטורת החדר
כוס סוכר
פודינג שוקולד.
למילוי
2 שמנת מתוקה 38%
1 קופסת פודינג וניל (80 גרם)
לציפוי
200 גר שוקולד מריר
שמנת מתוקה

אופן ההכנה
מפרידים חלבונים ,מוסיפים סוכר בהדרגה לקצף, תהליך ההקצפה מאד חשוב בעוגה. תחילה לתת לחלבונים להתערבל, בערך דקה ואז להוסיף את כוס הסוכר בהדרגה. בהדרגה זה אומר שמחלקים את הוספת הסוכר ל-4 פעמיים .
רבע כוס כל 10 שניות.נמשיך לערבל עד שיש לנו קצף קשה. עוד משהו כמות הסוכר כאן, היא בכדי להגדיל את כמות הקצף [נפח]זה לא טעות.
נוסיף לו את החלמונים ואת הפודינג, נערבב 10 שניות במהירות …