דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך יולי 14, 2015

רולדות ממולאות במליות תמרים וריבה

מצרכים לבצק ל-3 רולדות

350 גרם (2.5 כוסות) קמח תופח
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה
1 חלמון
2 כפות סוכר

מלית תמרים
300 גר` מחית תמרים
1/4 כוס סילאן
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כפית קינמון


למלית ריבה
2 כפות ריבת תות
2 כפות קוקוס טחון
1/4 כוס אגוזי מלך טחונים

אבקת סוכר 


אופן ההכנה:

להכנת הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו גיטרה את כל המרכיבים
ולשים לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר שעתיים לפחות.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים,על משטח מקומח מרדדים לעלה דק מורחים מחית תמרים,אגוזי מלך,קינמון,ומעל סילאן. מגלגלים לרולדה הדוקה.
ברולדה השנייה מורחים ריבת תות מעל קוקוס ואגוזי מלך.
את הרולדה השלישית אפשר למלא בטחינה וחלבה.
מסדרים את הרולדות בתבנית אפיה במרווחים ,אופים כ-25 דקות עד להזהבה.
לאחר צינון מפזרים אבקת סוכר וחותכים לפרוסות .

לחם בירה ופיצוחים

כבר בילדות החדירו לי שבירה שחורה נשר מאלט היא משקה בריאות, וכבר אז למדתי לחבב אותה (מה הקשר?בירה נשר..זוכרים?),בשל טעמו המתוק נעשה נשר מאלט במהרה המשקההאהוב על משפחות,ילדים ואפילו נשים בהריון. 


נשר מאלט מלווה את מדינת ישראל משנת 1935 ונחשב לאחד המשקאותהקלים הבריאים המוצעים לצרכן הישראלי. מלבד הטעם המוכר והאהוב כל כך,מכיל המשקה שילוב של ויטמינים ומינרלים, ללא חומרים  משמרים וללא צבעי מאכל. מעבר להיותו משקה בריא,וקל ומרענן-נשר משתלב נפלא באפייה ובישול. בחרתי לאפות לחם פיצוחים וממרח לימונים משגע!!! תבנית של טפאל יש!!...פיצוחים יש!!...בירה שחורה יש!!...יאללה לעבודה!




מצרכים

400 גר' קמח לבן 15 גר' אבקת אפייה 1 כף מלח 1 בירה שחורה נשר מאלט(1 בקבוק) 100 גר' אגוזים(אגוזי מלך,בוטנים,אגוזי לוז) 1 כף סוכר שומשום וגרגרי אניס לפיזור אופן הכנה במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחדיו קמח, אבקת אפייה, מלח, וסוכר. מוסיפים לאט תוך כדי בחישה ,את בקבוק הבירה השחורה נשר מאלט. אחרי שהבצק אחיד, ומעורבב היטב מוסיפים את האגוזים השונים, עפ"י בחירתכם. יוצקים את הבצק לתבנית אינגליש קייק מצופה בנייר אפייה משומן. חורצים…

שושנים ורדרדות עם פטנט

להכנת העוגיות הללו הייתי צריכה להתכונן מראש,נפשית ופיזית. כל פעם שהילדים ביקשו ניסיתי לשכנע אותם להכין עוגיות אחרות. ואתם שואלים למה? עם חוט תפירה מעבירה מתחת לרולדה וחותכת וזה היה איום ונורא. עד
שגיליתי את הפטנט הפשוט והגאוני הזה עם מינימום עבודה והרבה פחות עצבים!!תנסו ותיראו כמה קל ופשוט!!



אפשר גם ורדרדות



סרטון קצר להכנת העוגיות שהעברתי בהתנדבות לסטודנטיות שניקרא "עד הפירור האחרון"







מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
400 גר' מרגרינה/ מחמאה רכה/חמאה
1 כוס מיץ תפוזים/מים
1 כוס סוכר
5 חלמונים
לעבד הכל יחד במיקסר עם וו גיטרה לבצק אחיד,להניח בצד או במקרר למנוחה חצי שעה.

לקצף:
5 חלבונים
1 כוס סוכר
1 חפיסת אינסטנט פודינג וניל/אינסטנט ריבת חלב(ניתן להוסיף 3 כפות ריבת חלב לאינסטנט וניל)
מעט צבע מאכל אדום או ורוד ללא חומרים משמרים

אופן ההכנה
להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את הסוכר לקבלת קצף יציב, להוסיף את הפודינג וצבע
מאכל /אינסטנט ריבת חלב ולהקציף שוב לקבלת קצף חזק
לחלק את הבצק ל5-6 כדורים כל כדור לרדד למלבן ולמרוח…