דלג לתוכן הראשי

רשומות

מציג פוסטים מתאריך אוקטובר 3, 2015

חזה עוף ממולא בשר

מנה חגיגית וטעימה,חזות עוף חתוכים ופרוסים דק ממולאים בבשר בקר מתובל.




מצרכים 10 יח' חזה עוף פרוסים דק 300 גרם בשר טחון צרור כוסברה 2 פרוסות לחם (רצוי מיום לפני) 4 בצלים בינוניים 1 פלפל צ'ילי חריף חתוך לקוביות קטנות 1 תפוח אדמה בנוני 1 כפית פלפל שחור 1 כף מלח 3 כפות שמן קנולה 1 כף  סילאן 2 כפות תבלין ראס אל חנות  אופן ההכנה:  לוקחים את הפרפרים של חזה עוף ופורסים לפרוסות דקות.  טוחנים את הבשר הטחון יחד עם כוסברה, פטרוזיליה, תפוח אדמה, ו-2 פרוסות לחם רטובות   וסחוטות היטב.  לתערובת הבשר הטחון מוסיפים ראס אל חנות ומלח לפי הטעם. מוסיפים מעט שמן, מערבבים הכל  ומניחים בצד שטעמים יתמזגו.  לוקחים את הבצלים וחותכים לעיגולים בעובי של 1/2 ס"מ. מטגנים את הבצל עם שמן עד קבלת   צבע זהוב מוסיפים סילאן.  לוקחים את פרוסות חזה העוף מניחים במרכז את תערובת הבשר הטחון ומגלגלים למעין  נקניקיה/ רולדה. מניחים מעל הבצל באופן שהסגירה של חזה העוף תפנה מטה.  מהבשר שנישאר מכינים קציצות ומוסיפים לסיר.  מניחים במשך 3 דקות את הממולאים משחימים מעט והופכים צד ולאחר מכן מוסיפים מים רותחים  לגובה של עד לחצי מגובה מהממולאים מביאים לרתי…

עוגת שוקולד נוסטלגית

כשאימי  הכינה את העוגה "החגיגית" הזאת  ידענו שמגיעים אורחים, רוב הזמן אכלנו עוגת תפוזים נהדרת עם תוספות של אגוזים.  את כל התערובת של הבלילה מבשלים על הכיריים עד להמסה של הסוכר (לא לעזוב את זה לרגע)לערבב כל הזמן ולצנן מעט לפני הוספת החלמונים.



תבנית 24/תבנית חד פעמית בינונית כוס מידה חד פעמית לשתייה קרה 5 ביצים 2 כוסות סוכר 1-1/2 קמח 1 אבקת אפייה 2 סוכר וניל 1 כוס קקאו 3/4 כוס שמן קנולה 1 כוס מים 2 כפות ליקר קפה
אופן ההכנה: לסיר מכניסים קקאו,כוס סוכר,שמן,כוס מים מערבבים כל הזמן ומביאים לרתיחה ,מצננים מעט. מוסיפים חלמונים, בכל פעם חלמון, ומערבבים מיד לאחר הוספת החלמון. מוסיפים ליקר קפה מערבבים. משאירים בצד כוס מהקרם לציפוי העוגה. מקציפים חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב לא קשה,מוסיפים את תערובת השוקולד  בזרם דק  לקצף עד לאיחוד. מוסיפים קמח מנופה, ואבקת אפיה בתנועות קיפול. משמנים תבנית חד פעמית ואופים כ-45 דקות ב-170 מעלות.

ערכים תזונתיים-http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/1436