יום שישי, 1 בינואר 2016

פאי מוס שוקולד ותותים



שנת 2016 טובה ומתוקה חברים יקרים!!

במסגרת שיתוף פעולה עם ‪#‎FoodsPeople‬ ‪#‎FoodsDictionary2016‬ 

את השנה אנחנו פותחים בסערה (תרתי משמע) עם פעילות בלוגרים בשיתוף 20 בלוגרים מוכרים

כך נוצרו המתכונים המומלצים הכי טובים בשבילכם לשנת 2016

והמתכון שלי לשנה החדשה פאי מוס שוקולד ותותים משגע!!

         


מצרכים לפאי בקוטר 24 ס"מ

120 גר' (1 כוס פחות 2 כפות)קמח רגיל
40 גר' (4 כפות) אבקת קקאו
100 גר'(1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון(הצהוב)

למוס שוקולד
200 גר' שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
250 מ"ל (1 מכל)שמנת מתוקה
125 מ"ל שמנת מתוקה לתוספת לאחר ההקצפה

אופן ההכנה
1. מנפים קמח וקקאו לקערה קטנה.
2. מערבלים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה,עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים חלמון ומערבלים עד שנטמע בחמאה.
4.מוסיפים את תערובת קמח וקקאו ומערבלים עד שנוצר בצק.
5.עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
6.מרדדים על משטח מקומח מעט ,אוספים את הבצק בזהירות על המערוך ומניחים בתבנית משומנת מהדקים היטב בצדדים
   מחוררים עם מזלג ואופים ב-170 מעלות כ-25 דקות ומצננים.

להכנת המוס

1.שוברים את השוקולד ומוסיפים 250 מ"ל שמנת מתוקה ,ממסים במיקרוגל עד שהכל נמס. מערבבים היטב 
   עד שהתערובת אחידה.
2.מעבירים את התערובת למקרר ל-3 שעות עד שהיא קרה ומוצקה.
3.מעבירים את תערובת השוקולד למיקסר עם וו הקצפה,מוסיפים 125 מ"ל שמנת מתוקה ומקציפים עד שמתקבל
   קרם אחיד ויציב.
4. יוצקים את הקרם על הקלתית ומיישרים,מוסיפים תותים ופרלינים של שוקולד ומעבירים למקרר להתייצבות.

***להכנת הפרלינים מכינים משוקולד מומס עם מעט שמן ויוצקים לתבנית מסיליקון כך גם את הספרות.
      את העוגיות בצורת כוכב עם סוכריות צבעוניות הכנתי מהבצק של הפאי.

לערכים התזונתיים-http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/7654

 

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...