יום חמישי, 14 בינואר 2016

פאי תפוחים


פאי תפוחים מושלם עם בצק פריך ומלית עם המון תפוחים מזן משובח אגוזים וקינמון

תבנית לפאי 24  ס"מ                                                                                                                              
מצרכים לבצק  
75 גר` אבקת סוכר                                         
150 גר` חמאה מומסת
1 ביצה
300 גר` קמח רגיל
למילוי
7 תפוחים ירוקים חמוצים בגודל בינוני(גרנד סמית)
3 כפות סוכר דמררה
1 כפית קינמון
2 כפות פירורי לחם
70 גר' חמאה
3/4 כוס אגוזי מלך קלויים וגרוסים
2 כפות מיץ לימון
1 כף גרידת לימון
לזיגוג
2 כפות חלב
1 כפית סוכר
אופן ההכנה
להכנת המילוי  קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות גדולות מוסיפים לימון
שמים בסיר את החמאה,סוכר,קינמון מערבבים מוסיפים את התפוחים עם הלימון וגרידת לימון
מבשלים מעט ומערבבים מוסיפים פירורי לחם מערבבים היטב ומצננים
 להכנת הבצק מערבבים בקערה חמאה מומסת ואבקת סוכר טורפים פנימה את הביצה,מוסיפים
קמח עד לקבלת בצק אחיד
חוצים את הבצק לשניים משמנים תבנית פאי נשלפת מרדדים חלק אחד של הבצק לעיגול בגודל
התבנית מרפדים את הבסיס והדפנות מחוררים עם מזלג ומקפיאים כ-10 דקות
ממלאים בתערובת התפוחים
מרדדים את החלק השני של הבצק  עושים חור באמצע ומהבצק שנותר אפשר לעשות צורות ולהניח מעל
מניחים מעל לתפוחים מהדקים היטב את הבצק העליון לתחתון
אופים 20 דקות בחום 200 מעלות
מנמיכים את החום ל-170 ואופים 40 דקות נוספות
מערבבים את החלב והסוכר ומברישים  10 דקות לפני סוף האפייה

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...