יום חמישי, 28 בינואר 2016

עוגת טחינה פיסטוק

מתכון נפלא של מיקי שמו לעוגת סילאן, טחינה ופיסטוקים. אני, באופן כללי, מאוד אוהבת עוגות בחושות. הן קלות ומהירות הכנה, הן רכות ,נימוחות, וטעימות נשמרות היטב ,ופשוט מושלמות לצד הקפה. במתכון הבא משתמשים בשמנת מתוקה במקום חמאה או שמן.



מצרכים לתבנית 24
5 ביצים
1-1/2 כוס סוכר
1 כוס סוכר חום                                                                               
3 כוסות קמח (420 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
2 מיכלים שמנת מתוקה
170 גר' סילאן
150 גר' טחינה גולמית
1/2 כוס פיסטוק גרוס גס

 

 אופן הכנה:
מורחים תבנית/סיר פלא בטחינה היטב ומפזרים שומשום
מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה
מנפים  ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה
מוסיפים את השמנת המתוקה  מערבבים (לא להקציף)
מערבבים בקערה נפרדת את הסילאן והטחינה ומשלבים אותם בסוף התהליך.
יוצקים  את הבלילה לתבנית ומפזרים פיסטוק.
יוצקים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות עד להזהבה קלה, וקיסם 
הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...