יום ראשון, 31 בינואר 2016

צ'ילי קון קרנה

מנה קלאסית של בשר טחון עם רוטב עגבניות שעועית לבנה/שחורה ופלפל חלפיניו אדום כבוש
תוסיפו טורטיות והרי לכם ארוחה טעימה ומשביעה בימים הקרים



מצרכים ל-6 מנות: 
6 כפות שמן
1 בצל סגול קצוץ דק
1 בצל רגיל קצוץ דק
4 שיני שום קצוצות דק
1 פלפל צ'ילי  קצוץ דק
1 פלפל חלפיניו כבוש (בחנויות המתמחות)
2 כפות עלי טימין
2 גזרים חתוכים לקוביות
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
2 כוסות שעועית לבנה מושרית במים קרים למשך הלילה ומבושלת עד לריכוך חלקי
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
4 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פריקה מתוקה
1 כפית כמון
 מלח
פלפל שחור גרוס טחון 


אופן הכנה: 
מחממים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל הסגול והלבן ומטגנים עד
להזהבה, מוסיפים שום, פלפל חריף(צ'ילי וחלפיניו)טימין ,מערבבים ומטגנים עוד כ-2 דקות.
מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבשר משחים.
מוסיפים את העגבניות,גזר,רסק עגבניות,פפריקה מתוקה,כמון,שעועית,ושתי כוסות מים מערבבים ומביאים לרתיחה. 
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאד כשעתיים.

***להצעת הגשה ניתן למלא טורטיות

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...