יום שבת, 13 בפברואר 2016

מגולגלות ALL IN לחיילים באהבה


את המגולגלות האלה אל תפספסו באחריות!! את המלית הכנתי עם תמרים בואקום והמון אגוזי מלך וקינמון ...השיטה מאוד קלה מכדררים את המלית לפי כמות כדורי הבצק ולשים יחדיו ....כך יש מלית מספקת בכל הרולדות יש גם הסבר מדויק...נסו וספרו לי איך יצא. וכל זה לחיילים ששומרים עלינו יומם וליל...הבן שלי יוצא לאפטר (מהמילואים)ביום רביעי הכנתי לו משלוח לכולם!!
                     
מצרכים למגולגלות עם תמרים

בצק:

500 גרם קמח רגיל (ניתן להמיר עם 250 גרם קמח כוסמין)

חצי כוס סוכר

1 שקיות אבקת אפייה

100 גרם חמאה

1/3 כוס שמן
2 ביצים
1 כפית סוכר וניל
1/2כוס מים חמימים לפי הצורך.

המילוי:
500 גרם תמרים מגולענים
50 גרם חמאה
150 גרם אגוזי המלך טחונים
1 כפית קינמון

אופן ההכנה:
בצק:
במיקסר עם וו גיטרה, קמח, אבקת אפייה, סוכר, וניל, חמאה,מערבלים ומוסיפים ביצים ואם צריך מוסיפים מים חמימים. צריך להתקבל בצק רך ונעים למגע. מעבירים למקרר לחצי שעה.
מחלקים ל כ-5 עיגולים.

המילוי:
בקערה חסינת חום שמים תמרים, וחמאה ומרככים במיקרו 30 שניות עד דקה.
לשים היטב ומטמיעים את החמאה לתוך התמרים, מוסיפים אגוזים טחונים, וקינמון.
מערבבים היטב ומחלקים כמספר עיגולי הבצק.
על כל עיגול בצק מניחים עיגול תמרים, ופותחים עם מערוך בעזרת שימון המערוך והתמרים ,מגלגלים לרולדה סוגרים היטב את הצדדים.
מסמנים את הגליל בחריצים עם סכין (ראו בתמונה).
אופים בחום 170 כ -15 דקות.
מצננים כ-5 דקות מפזרים אבקת סוכר ופורסים את הרולדות.


***ניתן להחליף חצי כמות עם קמח כוסמין


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...