יום שבת, 13 בפברואר 2016

רולדה במילוי קרם שוקולד

רולדה היא עוגת ספוג רכה מגולגלת ומלאה כל טוב. והפעם מלאתי בקרם שוקולד עם אינסטנט בטעם שוקולד ופיזרתי אגוזי ברס מעל ציפיתי עם גנאש שוקולד וניקדתי עם תותים שזה מראה מרהיב בעיני!!





מצרכים לרולדה אחת
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל

לקרם שוקולד:
1 שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס חלב
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
3 כפות אגוזי ברס
2 תותים פרוסים

לגנאש שוקולד
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
100 גר' שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
2 כפות ממרח שוקולד נוטלה

אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים במיקסר עד שנהיה קצף לבן עם בועות גדולות.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף כדקה.
מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הקמח, אבקת אפיה .ותמצית הוניל .ומקפלים בעדינות לתוך התערובת.
מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים אותו מעט.
משטחים את התערובת בתבנית התנור.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-8-10 דקות עד שהרולדה קפיצית למגע.
מוצאים את הרולדה מהתנור ובזהירות ובעודה חמה מגלגלים את הרולדה על גב מגבת נקייה.


 מכינים את המילוי:
מכניסים לקערת המיקסר את הקצפת, החלב, אינסטנט פודינג , ומקציפים לקצפת יציבה.
פותחים את הרולדה ועל הצד עם הנייר אפייה מורחים את הקצפת שהכנו מפזרים אגוזי ברס ומגלגלים
בחזרה לצורת רולדה .

מכינים גנאש שוקולד
מניחים בקערית חסינת חום את המצרכים ומכניסים למיקרו לדקה, מוציאים מחכים כמה שניות ומערבבים
היטב, ומצננים מעט. 
מניחים את הרולדה על נייר פרגמנט ושופכים את הגנאש מעל,מצננים במקרר כחצי שעה מפזרים אגוזי ברס
ומקשטים עם חצאי תותים.

ב ת י א ב ו ן :)




אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...