יום שלישי, 16 בפברואר 2016

ארטישוק במילוי בשר בקר

תבשיל ארטישוק ממולא בשר בקר הכי מזכיר את אימא ז"ל, זכור לי איך אבא ז"ל ישב במרפסת קילף ארטישוקים והתלונן:"מה נסגר עם המרוקאים?עובדים כל כך קשה יש מוכן בסופר"אני חייב למצוא קיצור דרך נמאס לי לנקות ארטישוקים"...חחח בגלל שהתארחנו בכל יום שישי אצל ההורים ואימי ידעה שאנחנו כל כך אוהבים את התבשיל הזה אז פעם בשבועיים לפחות הכינה. איזה טעם וריח היו לתבשילים שאימי הכינה אי אפשר להסביר את זה ...אבי נהג לגדל בגינה את רוב הירקות והפירות הכל היה טרי וטעים!!!היום אני מכינה בדיוק כמו שאימי הכינה ,לפעמים"מתאמצת"ומקלפת לרוב קונה מוכן באיכות טובה, יוצא טעים ובלי "קיטורים" של אישי שיחיה.

מצרכים ל-5 מנות
10 תחתיות של ארטישוק טרי  או קפוא
מצרכים למילוי
500 גר` בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה
1 תפוח אדמה בינוני
1 בצל בינוני 
3 עלי סלרי 
1 כפית מלח
1 כפית ראס אל-חנות
1 כפיות כורכום
1 כפיות פלפל לבן
1 כף פנקו
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף שמן
לרוטב
3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 כוסות מים
אופן ההכנה
במעבד מזון לטחון תפוח אדמה,פטרוזיליה עלי סלרי ובצל ולהוסיף לבשר הטחון.
להוסיף 1 כפית מלח,1 כפית כורכום,1 כפית פלפל לבן,פפריקה,ראס אל-חנות,ופנקו, לערבב היטב
להכניס למקרר לחצי שעה.
בינתיים לטגן בצל עד הזהבה ,להוסיף עלי סלרי קצוצים,כורכום,פלפל,מלח ולערבב להוסיף מים להביא לרתיחה.
למלא את תחתיות הארטישוק ולהוסיף לסיר ,אם נשאר בשר להכין קציצות ולהוסיף לסיר.
לבשל בלהבה נמוכה כשעה עד שרוב הנוזלים מתאדים
ונשאר רוטב סמיך.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...