יום שישי, 19 בפברואר 2016

עוגת אגוזים קרם וניל

את העוגה הנפלאה הזאת הכנתי במיוחד לערב חג הפסח (ועוד כל מיני קינוחים) אפשר כמובן להמיר קמח כשר לפסח עם קמח רגיל,וחוץ מזה התחדשתי בשבלונה עם לוגו חדש


מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
5 ביצים מופרדות בגודל L
כוס סוכר (חד פעמית לשתייה קרה)
2 סוכר וניל
חצי חפיסה פודינג וניל
חצי קופסה שמנת מתוקה 38%/צמחית
רבע כוס שמן (חד פעמית לשתייה קרה)
חצי כפית קינמון
150 גר' קמח תופח לפסח(חצי חבילה)או קמח תופחרגיל או קמח רגיל+כפית אבקת אפייה
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים

לקרם וניל
1 שמנת מתוקה 38%
1 אינסטנט וניל כשר לפסח/רגיל
1/2 כוס חלב
100 שוקולד חלב מגורר
אבקת סוכר לכיתוב

אופן ההכנה
מקציפים חלבונים(לבן) עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב.
בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, רבע כוס סוכר, סוכר וניל,שמן ושמנת מתוקה.
מוסיפים אינסטנט פודינג וניל ,אגוזים וקמח מערבבים עד איחוד.
מוסיפים בתנועות עטיפה את החלבונים.
מעבירים לתבנית בינונית או עגולה בקוטר 24 ס"מ ואופים בתנור שחומם
מראש ל-170 מעלות עד שקיסם יוצא יבש,מצננים.

קרם וניל
מקציפים שמנת מתוקה ,אינסטנט,וחלב לקצף יציב מורחים מעל מיישרים ומפזרים שוקולד מגורר מעל.
מניחים שבלונה מעל הקרם ומפדרים עם אבקת סוכר.
מעבירים למקרר להתייצבות.





***את הכיתוב עשיתי עם שבלונה של-http://pelecut.ravpage.co.il/pesach

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...