יום שני, 22 בפברואר 2016

מקרוד אפוי (רולדות סולת במילוי ממרח תמרים)

מקרוד-עוגיות סולת במילוי ממרח תמרים טבולות בסירופ סוכר.את העוגיות האלה מכינים באירועים מיוחדים בטקסי חינה,בפורים,או כל אירוע חגיגי אחר.את המתכון הנפלא ונטול טיגון קיבלתי מחברה בעלת בוטיק בגדים,כל פעם שהגעתי לחנות היו מבחר עוגיות מרוקאיות טעימות על השולחן.כשטעמתי את המקרוד הרגשתי משהו שונה חדש..."רותי מה זה?מתכון חדש?לא היא ענתה מתכון ישן מאוד!!! אני לא מטגנת את המקרוד יוצא טעים מאוד!!!קחי את המתכון תנסי" כמובן לקחתי ורצתי להכין. 


מצרכים

1 ק"ג סולת(פחות כוס וחצי)
כוס וחצי קמח
3 אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר
1 כוס שמן קנולה פושר
2-1/2 כוסות מים פושרים

למילוי
ממרח תמרים
1 כף  גדושה קינמון
1/2 כפית ציפורן

לסירופ סוכר
2 כוסות סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה
במיקסר עם וו גיטרה מכניסים  את כל המצרכים לפי הסדר הרשום עד לאיחוד החומרים.
להניח בצד ל-10 דקות עד להתגבשות החומרים.
לחלק את הבצק ל-6 כדורים.
לרדד עלה ברוחב 15 ס"מ.
למרוח את המלית לגלגל לרולדה לפרוס פרוסות של כ-1/2 ס"מ ולהניח בתבנית עם נייר אפייה.
לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות (חשוב!!!לא לאפות יותר מדי).
לבשל בסיר את הסוכר והמיץ עד להמסה של  הסוכר להוסיף לימון ולצנן.
להעביר את המאפים לסירופ כחצי דקה בכל צד.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...