יום ראשון, 28 בפברואר 2016

לחם וביצים לחג פורים

את הלחם המיוחד הזה אימי ז"ל נהגה להכין בפורים (לפי מספר הסועדים חמש ליתר דיוק נגד עין הרע)!!
"נגולה"- זהו לחם בית אפוי עם ביצה שלמה מעל שתי רצועות בצק מחזיקות אותו.

קוסקוס חלבי- ברקוקש- נהגו להכין גם ברקוקש שהמרקם שלו הוא גושי קוסקוס מסולת הוא מורתח עם חלב חמאה ומלח.

"לזכר הורי רחל ויצחק ז"ל ""לזכרם של אסתר ודוד אדרי ז"ל"


מצרכים
1 ק"ג קמח
1 שמרית
2 ביצים
5 ביצים קשות עם הקליפה
1/2 כוס סוכר
2-1/2 כוסות מים פושרים
3/4 כוס שמן קנולה
1 כף מלח
1 ביצה למריחה


אופן ההכנה
למיקסר עם וו לישה מכניסים קמח מנופה ושמרים, מערבבים מעט.
מוסיפים שמן,שתי ביצים, מים פושרים ולבסוף את המלח לשים לבצק אחיד.
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד הכפלת הנפח.
מוציאים את האוויר מהבצק ויוצרים חמישה כדורים בינוניים .
יוצרים גומה עם הביצה.
מכינים שתי רצועות דקות לכל ביצה מהבצק מניחים על הביצה שתי רצועות בצורת איקס מניחים את הביצה ולוחצים מעט על הכדור בצק.
מסדרים את כדורי הבצק בתבנית ומתפיחים עוד כחצי שעה,מורחים ביצה ומעבירים לאפייה של 35 דקות /עד להשחמה ב-180 מעלות.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...