יום שישי, 5 בפברואר 2016

עוגת גבינה מוס תותים ומרנג

עוגות גבינה זה הכי טעים ושילוב עם תותים זה ממש טעים!!! בעונת התותים אני מכינה ריבות מסננת מעט רוטב ושומרת לי  בצד (במקפיא) לשימוש עם עוגות בחושות ומוסים.



תבנית מס' 26
20 מנות
לבסיס
2 ביצים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1/2 כוס קמח
אופן ההכנה
מקציפים ביצים וסוכר עד להכפלת הנפח
מוסיפים שמן מערבבים עד לאיחוד החומרים
מנפים את הקמח ומוסיפים מערבבים עוד עד לגיבוש
מעבירים לאפייה ב-180 מעלות כ-20 דקות
מצננים
מצרכים :לעוגת גבינה
6 ביצים  מופרדות
3/4 כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5% - לשים בתוך מסננת חצי שעה שתגיר נוזלים
3 מיכלים שמנת חמוצה 9% להניח גם במסננת להגיר נוזלים
4 כפות שטוחות קורנפלור
2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות, למלא 3/4 תבנית של התנור במים, להכניס לתנור.
להקציף חלבונים עם חצי כוס מהסוכר לקצף יציב, להניח בצד
לטרוף את החלמונים עם הגבינה, שמנת חמוצה, סוכר ווניל, שארית הסוכר והקורנפלור
עד שנוצרת בלילה אחידה
לקפל את הקצף בעדינות לתוך בלילת הגבינה, לערבב היטב עד שכל התערובת אחידה
וללא גושים
להעביר את הבלילה לתבנית מעל לבסיס , להניח בזהירות את התבנית בתוך תבנית המים שבתנור
ולאפות חצי שעה.
לאחר חצי שעה, להנמיך את חום התנור ל- 120 מעלות ולאפות חצי שעה נוספת.
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים
לצנן היטב  כ-שעה לפחות
מוס תותים
300 גר' תותים
1/2 כוס אבקת סוכר
14 גר' ג'לטין
1/2 קופסה שמנת מתוקה
אופן ההכנה
מעבירים את התותים ואבקת סוכר למעבד מזון וטוחנים למחית אחידה
ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים ומניחים בצד לרבע שעה מוסיפים למחית
מקציפים שמנת מתוקה ומוסיפים למחית בתנועות קיפול
מעבירים למקרר לחצי שעה
הרכבת העוגה
מורחים מעל לעוגה את המחית תותים
מעבירים את הקצפת שנותרה לשקית זילוף עם צנתר משונן ומקשטים מסביב
מוסיפים נשיקות(מוכנות)
מעבירים למקרר להתייצבות כ-4 שעות

סימון תזונתי למתכון-http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5121

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...