יום ראשון, 28 בפברואר 2016

אוזני המן מתכון מנצח!!!


בצק פריך במליות שונות עם ריבה אגוזי מלך,ופרג שכולם אוהבים.


מצרכים
1/2 ק״ג קמח
1 אבקת אפייה
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל איכותית
גרידת לימון מלימון שלם
קורט מלח
3 כפות אבקת סוכר
1 ביצה
קצת פחות מ-1/4 כוס מים

אופן ההכנה
להניח את החמאה במעבד מזון,להוסיף אבקת סוכר ואת חומרי הטעם.
לאחר ריכוך החמאה והסוכר ,להוסיף כוס קמח וביצה עד לאיחוד החומרים.
להוסיף אבקת אפייה ואת יתרת הקמח.
לסיום מעט מים כדי לאחד את הפירורים לבצק.
לעבוד מהר בהכנת הבצק,לא לעבד יותר מידי מרגע הוספת הקמח.
ליצירת אוזני המן לעבוד עם בצק קר.
לערבב את חומרי המלית לתערובת אחידה
לפני הקיפול של העיגולים לעבור עם אצבע טבולה במים סביב השוליים
להדק היטב לסגור עד הסוף , לא להשאיר פתח מלמעלה.
 לפני האפייה לקרר במקפיא כ-20 דקות לאפות ב-160 מעלות.


למלית מס' 1
2 כפות ריבת תות
3/4 כוס אגוזי מלך טחונים גס
2 כפות שומשום
2 כפות דבש


אופן ההכנה
מערבבים את חומרי המלית ומניחים במקרר לחצי שעה

למלית פרג מס' 2
40 גרם חמאה
60 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
1/3 כוס דבש
גרידה מלימון אחד
300 גרם פרג טחון טרי
כוס אבקת שקדים
3/4 כוס חלב
2 כפות ריבה איכותית

אופן הכנת מלית פרג
1. במחבת עמוקה ממסים חמאה, סוכר, תמצית וניל, דבש, וגרידת לימון עד לקבלת נוזל אחיד.
2. מוסיפים למחבת את הפרג ואת אבקת השקדים, מיד לאחר מכן מוסיפים את החלב ומערבבים את
לספיגת החלב.
3. המלית אמורה לצאת רכה, אם יש צורך מוסיפים כמה כפות חלב.
4. מוסיפים ריבה ומערבבים. המלית תהיה מעט מתוקה, אך מתיקותה תתעדן לאחר האפייה.
5. מצננים את המלית בטמפ' החדר, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכמה שעות, עדיף ללילה.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...