יום רביעי, 2 במרץ 2016

פלפלים חריפים/מתוקים ממולאים בבשר בקר

פלפלים חריפים ממולאים בשר בקר לאמיצים בלבד!!!!בתיבול עדין של קינמון אגוז מוסקט מלח פלפל!! מומלץ להגיש עם טחינה טובה, פיתות חמות, סלט עגבניות שום קצוץ והרבה מים קרים, כמובן !!!



המרכיבים:
2 פלפלים ירוקים חריפים (גדולים) /שושקה מתוקים                                                      
8 פלפלים ירוקים בהירים וארוכים
1/2 כוס שמן זית לטיגון
למילוי:
400 גרם בשר בקר טחון
1/3 כוס פרורי לחם/קמח מצות
1 כוס בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית קינמון
2 כפות סוכר
1/2 כוס פטרוזיליה
1 ביצה
1/2 כף פלפל שחור גרוס
עגבניות שרי
לבישול:
1 כוס מים
1/2 כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
4 שיני שום חצויות
1/4 כפית כורכום
4 ענפי טימין
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי המילוי ומניחים בצד ל-1/2 שעה.
מחממים שמן זית במחבת על גבי להבה.
דוקרים מעט את הפלפלים ומטגנים באש גבוהה, טיגון קצר מכל צדדיו (רק בכדי שהקליפה תצא בקלות). מוציאים
 את הפלפלים מהמחבת מעבירים לשקית ל-10 דקות ומקלפים אותם בזהירות.
בעזרת סכין חותכים פתח מראש הפלפל כמעט עד לקצהו (רק בצד אחד).
מסירים את הגרעינים וממלאים במילוי מראש הפלפל ועד סופו ומהדקים את השוליים.
מסירים את הפלפלים הממולאים על גבי מחבת בשכבה אחת, מוסיפים שמן זית, מים, שום טימין, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות.מוסיפים עגבניות שרי ומבשלים עוד 10 דקות.
מכבים וממתינים כ-1/2 שעה לפני שמגישים.
***מקור המתכון של רפי כהן עם שינויים שלי.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...