יום ראשון, 27 במרץ 2016

פאי פקאן שוקולד כשל"פ




בילדותי(זה היה מזמן...)מבחר העוגות והעוגיות היו מועטות עוגיות בוטנים דביקות שאני מאוד אוהבת עד היום ועוגיות קוקוס יבשות עם קמח תפוחי אדמה עד היום אני זוכרת את הטעם הדוחה!!! היום המבחר גדול בגלל כל התחליפים וכמעט לא מרגישים שהחג הגיע!! את הפאי הנפלא הזה הכנתי בפסח ובכלל אם מחליפים את הקמח ניתן להכין אותו בכל ימות השנה!!!


מצרכים לתבנית בקוטר 24
לקלתית
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (1/2כוס)
1 ביצה +2 כפות מים קרים
200 גרם קמח תופח כשר לפסח אסם (1 חבילה)
למלית ולהכנת הקרמל
100 גר' סוכר
2 כפות מים
120 מיל' שמנת מתוקה 38%
50 גר' שוקולד חלב שבור לקוביות
3 כפות דבש
קורט מלח
100 גר' פקאן קלוי בתנור
100 גר' אגוזי פקאן מסוכרים

לגנאש שוקולד חלב
100 גר' שוקולד חלב שבור לקוביות
70 מיל' שמנת מתוקה
קוקוס קלוי לקישוט

מכינים את הקלתית:
מערבבים חמאה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים ביצה ומים ורבע מכמות הקמח הכשר לפסח ומערבלים כמה שניות. מנמיכים את מהירות המיקסר.
מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים להקפאה לרבע שעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר גדול יותר מהתבנית מרפדים את תחתית התבנית והשוליים, נפטרים מהבצק המיותר ומעבירים למקרר לחצי שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, מצננים.

להכנת המילוי:
מניחים את הסוכר והמים בסיר בינוני שטוח ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר זהוב(בלי לערבב)כשהסוכר נמס מערבבים עד שנוצר קרמל.
יוצקים את השמנת המתוקה על הקרמל (זהירות!!!) בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד ,הדבש,והמלח מערבבים. מוסיפים את שני סוגי הפקאן ומערבבים היטב עד שהאגוזים מצופים היטב.
מעבירים את התערובת לקלתית האפויה ומצננים במשך כחצי שעה.

להכנת הגנאש
ממסים במיקרו שוקולד כדקה ,מוציאים מערבבים מוסיפים שמנת מתוקה מערבבים מכניסים שוב לדקה מערבבים ויוצקים על הפאי, מורחים בשכבה אחידה מפזרים סביב קוקוס קלוי .
מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...