יום שלישי, 15 במרץ 2016

פלאפל קינואה וברוקולי אפוי במטבח עם אלמוג

והיום לארוחת צהריים בדירת הסטודנטים :פלאפל קינואה וברוקולי בגרסה אפויה (אפשר לטגן)






מצרכים ל-20 כדורים
1 כוס קינואה
2 כוסות פרחי ברוקולי שטופים
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול קצוץ דק
1 גזר מגורר
1 ביצה
1 כף קמח רגיל
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/3 כוס כוסברה קצוצה
1 כף שמן זית למריחה על הכדורים
1/4 כוס פירורי לחם לציפוי (לא חובה)


להגשה:
יוגורט

אופן ההכנה

מבשלים את הקינואה בסיר עם 2 כוסות מים, מרתיחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, מבשלים במשך 15 דקות ומסננים.
חולטים את הברוקולי במים רותחים למשך דקה, מסננים, מעבירים למי קרח לעצירת הבישול וקוצצים.
מערבבים בקערה את הקינואה הגזר והברוקולי.
מחממים את שמן הזית במחבת, מזהיבים את הבצל ומוסיפים לקינואה הגזר והברוקולי.
מוסיפים לתערובת את הביצה, הגזר,הקמח, המלח, הפלפל והכוסברה ומערבבים.
בעזרת כף צרים מהתערובת 20 כדורים, מורחים על כל כדור מעט שמן זית. אפשר לטבול כל כדור
בפירורי לחם למרקם פריך.
מחממים תנור אפייה ל-190 מעלות, או מכשיר טיגון אוויר חם (אני הכנתי במכשיר הזה)מסדרים את
כדורי הפלאפל בתבנית על נייר אפייה ואופים במשך 15 דקות. הופכים את הכדורים ואופים במשך 3 דקות נוספות.
מגישים עם יוגורט


**ערכים תזונתיים-http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/8275

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...