יום שבת, 23 באפריל 2016

קינוח מושחת בשבע שכבות







אחד החגים היפים והמיוחדים בביתנו , אימי הייתה מתחילה את ניקיונות הפסח יום אחרי שושן פורים
כל בני הבית היו נרתמים החל בצביעת כל קירות הבית ועדיפות לצבע הלבן, שיפוצים,וסידור.
אני הייתי אחראית על שדרוג הרהיטים הקיימים ועל עיצוב הבית


ליל הסדר
בצהריים, בדרך כלל אנחנו אוכלים ביצים קשות ותפוחי אדמה שבושלו במים שיהיה מקום לארוחת הערב .
בערב החג כולם כבר עייפים..עורכים את הסדר ומגיע הרגע שכולם חיכו לו קריאת "עשרת המכות"
זה הרגע המצחיק ביותר.. אין לי מושג למה בכל פעם מחדש בשלב הזה כולם צוחקים עד דמעות.
לאחר שבוצעים את המצה האמצעית לאפיקומן ומגלים את המצות, מגביהים את צלחת הסדר
מכוסה , ועורכים את "הביבילוייה".., מסובבים את הצלחת מעל כל ראש שרים ומברכים.. מתחילים
עם הצעיר ביותר ומסיימים במבוגר..שרים: " ביבילוייה יצאנו ממצרים הא- לחמא -ענייא בני חורין"
מברכים כל אחד בבריאות אושר והצלחה ואת חיילי צה"ל וכל עם ישראל.


השנה חגגנו עם משפחת ברוקר המדהימים ואני הופקדתי על הקינוחים את הקינוח אכלנו במסעדת מסה לפני כשנתיים


כל כך רציתי לשחזר אותו הצלחתי ואף שדרגתי!!!יש מעט קיצורי דרך (גם לי מותר )חלק מהמצרכים נקנו בקונדיטוריה איכותית

מצרכים ל-12 קינוחי כוסות

לשכבה הראשונה

ריבת תותים

900 גר` תותים טריים אדומים חצויים
מיץ וקליפה מגורדת מלימון
600 גר` סוכר
1 סוכר וניל
3 טיפות תמצית ורדים

אופן ההכנה
מסירים את העוקץ ושוטפים היטב את התותים(עדיף להשרות כ-10 דקות ולשטוף).
מכניסים את התותים לסיר עם הסוכר,לימון ,קליפה מגורדת,סוכר וניל,ותמצית ורדים.
מעבירים למקרר כל הלילה(זה הסוד לתותים שלמים)
את התותים והנוזלים שהצטברו מעבירים לסיר עמוק ומבשלים על להבה גבוהה כ-10 דקות .מערבבים
מנמיכים להבה ,מבשלים עוד 30 דקות תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים יתאדו מעט והתותים נשארים שלמים.
מצננים מעבירים לצנצנת אטומה ומעבירים למקרר או למקפיא עד לשימוש.


שכבה שנייה

קרם פטיסייר
חומרים לקרם פטיסייר:
250 מ"ל חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
120 גר חלמונים
150 גרם סוכר
60 גרם קורנפלור
1 מקל ווניל.

אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה חלב, שמנת, מקל ווניל וחצי מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טורפים קלות את מחצית הסוכר שנותרה, החלמונים והקורנפלור.
כשהחלב רתח מנמיכים את האש, ושופכים מעט מהתערובת החלב אל תערובת החלמונים תוך כדי טריפה( השוואת טמפרטורות).
מחזירים הכל לסיר דרך מסננת. ממשיכים לבשל תוך כדי טריפה נמרצת עד שמתקבלת תערובת במרקם פודינג.
מורידים מהאש ומקררים. מניחים ניילון נצמד מעל כשהוא נוגע בקרם ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

שכבה שלישית

עוגיות בראוניז(מוכנות)עגולות קטנות מעט מהקוטר של הכוס

שכבה רביעית

שקדים מסוכרים גרוסים גס

שכבה חמישית

שברי מרנג בטעם וניל

שכבה שישית
קרם מסקרפונה
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
250 גר' גבינת מסקרפונה
1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה
מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצף יציב ,מוסיפים את הגבינה מממשיכים להקציף מעט עד לקבלת מרקם קרמי ואחיד.

שכבה שביעית
עוגיות מקרון עפ"י בחירתכם.

בניית המנה:
בצנצנת או בכוס גבוהה מכינים מראש וממלאים בשקי זילוף את כל הקרמים ומסדרים בכוסות לפי הסדר הכתוב במתכון.



חג פסח שמח :)






אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...