יום שני, 25 באפריל 2016

אללה מימונה מברכא מסעודה

מימונה
החג הכי שמח שיש ליהודי מרוקו ועד היום אני לא מצליחה לחגוג....מאז מות אימי ז"ל!!!בשנים האחרונות לא מוותרים לי...אני מכינה מופלטה "ובורחת "לבת דודתו של אישי שיחיה ושם מתנהל כל הטקס לפי כל הכללים!!! טובלים הדס בחלב (עושים טיפול פנים מרענן) ומברכים:

"אורך ימים, ושנות חיים ושלום, יוסיפו לך כי בי ירבו ימיך ויוסיפו לך שנות חיים ומצא-חן ושכל-טוב בעיני אלוהים ואדם"

   ברכה שמברכים במימונה... תזכו לשנים רבות נעימות וטובות, אמן!


קבלו הצעות להכנת מתוקים לחג הצבעוני והיפה הזה


אגוזי מלך במילוי מרציפן
חצאי אגוזי מלך שלמים
100 גר' מרציפן
צבעי מאכל אבקה עפ"י בחירתכם

אופן הכנה
מערבבים מרציפן עם צבעי מאכל עפ"י בחירה יוצרים 3 עיגולים בכל מיני צבעים, 2 בצבע בהיר ואחד כהה.
יוצרים פרחים עם חותכן ומניחים סוכריה מעל ,מסדרים בעטרות מנייר ומגישים.
                     

מצרכים
300 גר' מרציפן מוכן (בחנויות מתמחות)
צבע מאכל באבקה (שימו לב!!!לא נוזל ) ירוק אדום זהב צהוב
מעט קורנפלור

אופן ההכנה
מרככים מעט את המרציפן ע"י לישה מתמדת (אם נדבק מוסיפים מעט קורנפלור).
לוקחים חתיכה בהתאם לגודל הירקות/פירות שברצונכם להכין.
מוסיפים מעט אבקת צבע מאכל ומעבדים היטב עד ליצירת הצבע הרצוי.
היו יצירתיים וצרו עלים ,גבעולים, פירות,וירקות.
שימו תמונה עם פירות וירקות על שולחן העבודה זה עוזר!!!
ליצירת שושנים ומיני פרחים משתמשים בתבניות לפטיפורים מסיליקון דוחסים פנימה את המרציפן לכמה שניות ומשחררים, מניחים סוכרייה כסופה מעל ומעבירים לעטרות מנייר .

ל-60 בונבונים
330 גר' שימורי אננס מסונן
2 פרוסות אננס יבש
100 גר' סוכר
1 סוכר וניל
250 גר' קוקוס
1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים

לציפוי
200 גר' פונדט (מוכן)
2 כפות מים לדילול
צבעי מאכל ג'ל לפי בחירה
עטרות מנייר מס' 2

אופן ההכנה
מכניסים לקערה את האננס המסונן והיבש מוסיפים את שני סוגי הסוכר וממסים במיקרוגל כ-5 דקות, מערבבים היטב ומחזירים למיקרוגל לעוד 5 דקות בודקים כל הזמן למנוע חריכה,מצננים היטב.
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה, מוסיפים קוקוס ואגוזים ומערבבים עד שהחומרים מתמזגים.
צרים עיגולים מהתערובת, מעבירים למקרר להתייצבות כשעה.
ממיסים את הפונדט בבן מרי(סיר עם מים מבעבעים ומעל קערה), מוסיפים 2 כפות מים עד לקבלת דלילות רצויה.
מנמיכים להבה, טובלים את כדורי הקוקוס בפונדט ומניחים לייבוש על רשת.
ניתן להוסיף צבע מאכל עפ"י רצונכם ולטבול את כדורי הקוקוס ולזלף מעל עם הפונדט(כמו בתמונה).
מסדרים בקופסא מספר שכבות ומקפיאים במקרר עד חודש.


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...