יום חמישי, 7 באפריל 2016

עוגת גבינה קרמל

למרות שיש לי בבלוג המון עוגות גבינה לא יכולתי לוותר על העוגה הנפלאה הזאת בתוספת קרמל וטופיפי כי בסופ"ש יש יום הולדת לא אחת שניים לבני בכורי ולבעלי שיחיה.





מצרכים לתבנית 26
 לבסיס
150 גר' עוגיות פתיבר בטעם וניל
50 גר' חמאה מומסת
אופן הכנת הבסיס
טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון, מוסיפים את החמאה המומסת.
מערבבים היטב עד שכל החמאה נטמעת.
מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית העגולה וסוגרים את התבנית. גוזרים את היתר.
גוזרים רצועות נייר אפייה ברוחב התבנית, מרפדים גם מסביב ומגביהים מעט את הנייר.
מעבירים את העוגיות עם החמאה ומהדקים (עם כוס).
מעבירים למקפיא עד להכנת הבלילה.

מצרכים לעוגת גבינה
6 ביצים מופרדות
1-1/4 כוסות סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5% - לשים בתוך מסננת חצי שעה שתגיר נוזלים
3 מיכלים שמנת חמוצה 9% להניח גם במסננת להגיר נוזלים
4 כפות שטוחות קורנפלור
3 כפות אינסטנט
2 שקיות סוכר וניל

אופן הכנת העוגה
לחמם תנור ל-180 מעלות.
למלא 3/4 תבנית של התנור במים, להכניס לתנור בחלק התחתון.
להקציף חלבונים עם כוס ורבע סוכר לקצף יציב אך לא נוקשה ולהניח בצד.
לטרוף את החלמונים עם הגבינה, שמנת חמוצה, סוכר ווניל, הקורנפלור, ואינסטנט עד שנוצרת בלילה אחידה.
לקפל את הקצף בעדינות לתוך בלילת הגבינה, לערבב היטב עד שכל התערובת אחידה וללא גושים.
להעביר את הבלילה לתבנית מעל לבסיס, לצפות את התבנית עם נייר כסף.
להניח בזהירות את התבנית בתוך תבנית המים שבתנור ולאפות חצי שעה בחום 180 מעלות.
לאחר חצי שעה, להנמיך את חום התנור ל- 120 מעלות ולאפות חצי שעה נוספת.
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים לצינון.

לציפוי
1 שמנת מתוקה 38%
1 אינסטנט וניל צרפתי
1/2 כוס חלב (כוס חד פעמית)

לקרמל
20 סוכריות קרמל
1/2 כוס שמנת מתוקה

הכנת הציפוי
מקציפים שמנת מתוקה,אינסטנט,וחלב לקצפת יציבה.
מורחים מעל לעוגה ומעבירים למקפיא עד להכנת הקרמל.

הכנת הקרמל
ממסים במיקרוגל שמנת וסוכריות קרמל עד לקבלת תערובת אחידה
מורחים על העוגה מוסיפים טופיפי .

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...