יום שבת, 14 במאי 2016

פטה כבד וריבת בצל



  כשחיפשתי מתכון לפטה (ממרח)כבד רוב המתכונים היו דומים למעט המתכון 
של יהודית אביב "הלוחשת לאוכל" מכאן  שתפס את עיני ,כמו כל המתכונים של יהודית תמיד קולעים בול לטעם שלנו. תוספת של סילאן במתכון בדיוק במקום לא לוותר!!!האורחים מאוד אהבו ,הילדים לא אוכלים כבד (הפסידו)...לי נשאר יותר!!


                                            והמתכון של יהודית ככתבו וכלשונו:

פטה כבד עוף - מצרכים
1/2 קילו כבד עוף טרי ומנוקה
4 בצלים גדולים קצוצים
1/4 כוס שמן זית
70 גרם מרגרינה (אנחנו שומרים כשרות ולכן מרגרינה ולא חמאה)
מלח לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
כף קוניאק
כף סילאן בטעם גריל
2 ביצים קשות קרות


אופן הכנה
מחמים במחבת טפלון רחבה שמן זית ומרגרינה.
קוצצים את הבצלים לקוביות ומאדים על אש נמוכה עד שהבצלים נעשים שקופים עם זהבהבות עדינה ומתקתקות.

מידי פעם לערבב. להוציא את הבצל לקערה.
באותה מחבת על אש גבוהה, לצרוב את הכבדים עד להשחמה קלה משני הצדדים. לפזר מעליהם מעט

מלח ופלפל שחור. להיזהר לא לייבש אותם.
להעביר את הכבדים לקערה יחד עם הבצל ולשים כמה שעות במקרר.
להוציא מהמקרר ולהעביר הכל למעבד מזון.
לטחון את הכבדים והבצל יחד עם הביצים הקשות.
להוסיף סילאן וקוניאק. לטעום ואם חסר מלח ופלפל אז להוסיף.
להעביר לשקית זילוף עם פייה משוננת ולשמור במקרר עד לשימוש.
לזלף מעל הקרקרים גבעה יפה של פטה ולהניח מעל ריבת בצל.
* ניתן לשמור מוכן בקופסא אטומה כמה שעות לפני ההגשה


מצרכים לריבת בצל
5-6 בצלים גדולים יבשים
1 כוס יין אדום מתוק (זה שמשמש לקידוש)
1.5 כוסות סוכר חום כהה (הדחוס)
1/2 כוס חומץ בלסמי איכותי
1/4 כוס שמן לטיגון הבצלים
מעט פלפל שחור גרוס


אופן הכנה
לטגן על אש נמוכה את הבצלים עד שהם מאבדים מנפחם והופכים מבריקים (מידי פעם לערבב).
להוסיף את היין האדום והסוכר החום ולבשל תוך ערבוב מידי פעם עד שהנוזלים מצטמצמים.
להוסיף חומץ בלסמי ופלפל שחור גרוס ולבשל עד שמתקבלת ריבה סמיכה (לא מידי) ומבריקה.
שומרים במקרר. נשמרת אפילו שנה במקרר.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...