יום חמישי, 19 במאי 2016

עוגת גבינה במעטפת בצק פריך


    עוגות גבינה כמו שראיתם אני ממש אוהבת, רוב עוגות הגבינה מבוססות על ביצים, גבינה, אינסטנט,וקורנפלור.
חיפשתי ברשת עוגה אחרת לא דומה לאחיותיה "המשעממות". מצאתי באתר של פסקל פרץ-רובין כאן עוגת גבינה במעטפת בצק פריך וסולת עוגה נהדרת בלי ג'לטין,טעימה מאוד. עשיתי מעט שינויים קרצתי פרחים מהבצק העודף זילפתי שמנת מתוקה עם ממרח עוגיות  אוראו.



לבצק:
3/4 1 כוסות קמח, מנופה
1/2 כוס אבקת סוכר
80 גר' חמאה
1 ביצה, טרופה
1 כפית תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגורר
1/4 כוס מים קרים


למלית:
5 ביצים, מופרדות
1 כוס סוכר
2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן ( סה"כ 500 גר' או 1 גביע של 500 גר')
50 גר' חמאה, מרוככת
1 גביעי יוגורט
1/2 כוס סולת
3 כפות קורנפלור
1 כף קליפת לימון מגוררת
קורט מלח

לעיטור:
1 שמנת מתוקה 38%
1 אינסטנט וניל
1/2 כוס חלב
כף ממרח עוגיות אוראו


אופן ההכנה
שמים את כל חומרי הבצק בקערה ולשים יחד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם חסרים נוזלים מוסיפים את המים.
עוטפים ברדיד פלסטיק נצמד ומשהים במקרר כשעה.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק. מרפדים את התבנית בבצק תחתית ודפנות עד לשפתי התבנית .
מעבירים למקפיא עד להכנת המלית.
להכנת המלית- 
מקציפים במערבל חשמלי את החלבונים תוך הוספה של חצי כוס סוכר. מקציפים לקבלת קצף יציב.
מניחים בקערה רחבה את הגבינה, הסוכר שנותר, החלמונים, החמאה, היוגורט הסולת והקורנפלור מערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה מוסיפים את גרירת הלימון והמלח ,טורפים לבלילה אחידה.
מבליעים בתנועות קיפול את הקצף לבלילת הגבינה בשתיים שלוש פעמים עד לקבלת תערובת אחידה. 
מעבירים את התערובת אל הקלתית בתבנית ומשטחים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוהה 200 מעלות צ' כ- 10 דקות מנמיכים את חום התנור לבינוני 180 מעלות צ' וממשיכים לאפות כ- 60 דקות.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו להתקרר.


להכנת הציפוי- מקציפים שמנת מתוקה,חלב,ואינסטנט לקצפת יציבה,מוסיפים ממרח עוגיות (אפשר לוותר)מעבירים לשקית זילוף עם צנתר פרח ומקשטים. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.






***את הפרחים קרצתי עם חותכן שמוכרים "במקס סטוק"

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...