יום חמישי, 26 במאי 2016

רביולי בטטה בשמנת צמחית קארי פטריות




במיוחד לשומרי הכשרות תנובה מציגה קרם בישול צמחי 5% שומן מסדרת "השף הלבן" .הקרם מתאים לבישול, ולאפייה להקרמה ,והסמכה ,בזכות טעמו הניטרלי מתאים למגוון מאפים ותבשילים. את הרעיון והמתכון הנפלא הזה הכנתי עם אלמוג(הבן שלי) ובהשראתו. יצא מעולה וטעים!!!

מצרכים:
1 שמנת צמחית 5%
2 שיני שום כתושות
4 פטריות שמפניון טריות בגודל בינוני
1 חבילת ערמונים קלופים ומוכנים לאכילה
1 בטטה קטנה
2 כפיות מלח
1 כפית גדושה קארי
4 כפות סילאן
קורט אגוז מוסקט
2 כפות שמן זית
500 גר' רביולי במילוי בטטה/פטריות (מאיכות טובה)

אופן ההכנה:
במחבת גדולה מכינים את הרוטב.
חותכים את הבטטה לקוביות בגודל רצוי, יוצקים למחבת 2 כפות שמן זית ומבשלים את קוביות הבטטה על להבה בינוני עם מכסה סגור תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות.
מוסיפים 2 כפות סילאן, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 3 דקות. הבטטה עדיין קשה אך אל דאגה, היא תתרכך בהמשך הבישול, בשלב זה כותשים את 2 שיני השום ומוסיפים אותן ואת הפטריות החתוכות (לגודל הרצוי, אני אוהב גס!) למחבת ומטגנים כדקה אחת.
 מוסיפים את מיכל השמנת הצמחית ומתבלים ב-2 כפיות מלח, 3 כפות סילאן, כפית גדושה קארי, קורט אגוז מוסקט, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש מוסיפים את הערמונים ומבשלים תוך כדי ערבוב כל דקה (שלא יווצר כרום מהשמנת), ניתן לבשל את השמנת עם מכסה פתוח בכדי לצמצם את הרוטב לסמיכות הרצויה, כמובן לטעום ולתקן טעמים על פי רצונכם, המנה אמורה להיות מתקתקה בזכות הסילאן והבטטה.
 בזמן זה מכינים את הרביולי – זורקים לסיר עם מים רותחים 500 גר' רביולי צמחוני במילוי הרצוי , מוסיפים מעט מלח ומערבבים בכדי שהרביולי לא ידבקו אחד לשני – זמן בישול הרביולי לא עולה על 3 דקות.
לאחר שהרביולי מוכן ומסונן מהמים והרוטב התבשל מוסיפים את הרביולי למחבת, מערבבים במשך דקה בכדי שהרוטב יטמע ברביולי ומגישים!
ניתן לפזר עירית קצוצה לטעם "בצלי" וצ'ילי גרוס לחריפות.


בתאבון!

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...