יום חמישי, 14 ביולי 2016

עוגת שושנים עם קצף וניל




אם אתם אוהבים עוגיות שושנים עם קצף כמו פעם אתם ודאי תאהבו עוגת שושנים עם קצף ומילוי בשפע.


 תבנית בקוטר 26
מצרכים לבצק
280 גר' קמח שמרים
1/4 כוס מים פושרים
100 חמאה רכה
2 חלמונים בגודל L
2 כפות סוכר
1 כף תמצית רום או וניל
קורט מלח

למלית
3 חלמונים
1 כוס סוכר (200 גר')
1 אריזה (80 גר') אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה
הבצק: 
שמים את כל המצרכים בקערת המערבל עם וו לישה ולשים במהירות איטית כ-2 דקות,עד שמתחיל
להיווצר בצק. מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד כ-5 דקות,עד שנוצר בצק אחיד וגמיש.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי.
המלית:
שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף,מוסיפים
את הסוכר והפודינג תוך כדי הקצפה עד שנוצר קצף יציב ומבריק.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
מקמחים משטח עבודה,מעבירים אליו את הבצק ומחלקים אותו לשניים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי חצי
ס"מ. מורחים את הקצף על העלים ומגלגלים כל עלה לרולדה. פורסים את הרולדות לפרוסות בעובי 2.5
ס"מ. מעמידים את הפרוסות בתבנית במרחק 1 ס"מ זו מזו (הן תופחות באפייה) אופים כ-25 דקות עד ששולי
השושנים משחימים קלות,המלית יבשה והבצק אפוי.




אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...