יום שישי, 22 ביולי 2016

סברינה אהובתי




סברינה זה הכי סבנטיז או שאוהבים מאוד או שלא!!! באזורינו היו שתי ורסיות האחת בקונדיטוריות בנצרת עם המון מי זהר בסירופ, הסברינה הייתה מוצפת בסירופ ואחרי ביס אחד לא יכולנו להמשיך... ואת זה לא ממש אהבנו. הוורסיה השנייה היתה בקונדיטוריה של "קלרה ההונגריה " (מי שגר באיזור מכיר ולא שוכח)מעודנת עם קרם בטעם וניל ,מעט רום ...עונג צרוף.
כשהוזמנו לארוחת ערב עם חברים ושאלתי מה להכין גבי (מהסבנטיז)קפץ... סברינה!!! מה?? שנים לא הכנתי!!





מצרכים ל-12 סברינות בינוניות
לבצק הסברינות:
1-1/2 כוסות קמח (210 גרם)
1/2 כף שמרים יבשים
50 גרם חמאה
1/2 כוס חלב
2 ביצים בגודל L
1/2 כוס סוכר (50 גרם)
קורט מלח

לסירופ:
3 כוסות מים
אחד וחצי כוסות סוכר
1/2 תפוז פרוס לפרוסות (כולל הקליפה)
1 כף תמצית וניל
1 כף תמצית רום

לקצפת ולדובדבנים:
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 קופסת אינסטנט וניל צרפתי
1/2 כוס חלב
12 דובדבנים מסוכרים/דובדבני אמרנה

אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומתפיחים:
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרים.
במיקרוגל ממיסים חמאה. מוסיפים חלב ומערבבים לקבלת תערובת פושרת.
מוסיפים לקערת המיקסר ביצים, כוס סוכר, מלח ואת תערובת החמאה הפושרת, ומעבדים במהירות נמוכה במשך דקה לאיחוד. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים 5-2 דקות נוספות, עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה ומבריקה.
מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כשעה.
מערבבים את הבצק להוצאת האוויר וממלאים את התבניות (אני הכנתי בתבנית אחת עם חור ואחת רגילה ראו בתמונות )עד מחצית גובה הדפנות, מתפיחים כחצי שעה ואופים.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים 20-15 דקות, עד שהסברינות שחומות וקפיציות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.

מכינים את הסירופ:
בסיר רחב מחממים מים, ½ 1 כוסות סוכר ופרוסות תפוז על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים תמצית וניל ותמצית רום (או רום אמיתי). שומרים כוס מהסירופ בצד, להגשה.
בסכין מורידים מכל סברינה פרוסה דקה (כדי ליישר אותה וגם כדי לשפר את ספיגת הסירופ). מכניסים לסירופ החם 4-3 סברינות בלבד (לא מצופפים כי הן מתנפחות) ומשרים 2 דקות, עד שכל סברינה מתחילה לשקוע בסיר. הופכים ומשרים עוד דקה, עד שכל סברינה תפוחה, כבדה וספוגת סירופ. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים בעדינות על מגש ומצננים. מספיגים את שאר הסברינות בסירופ, באותו אופן (אם הסירופ הספיק להתקרר - מחממים שוב ומסירים מהאש, לפני שממשיכים).

מכינים קצפת:
מבמיקסר מקציפים שמנת מתוקה, חלב,ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם פייה משוננת.
מניחים כל סברינה בקערית הגשה (מעמידים אותה הפוכה, כשהחלק שיושר נמצא כעת למטה). מוזגים עליה מעט מהסירופ ששמרנו בצד.


חותכים מהחלק העליון של כל סברינה פרוסה בעובי 1 ס"מ - כמעט עד הסוף (משתדלים להשאיר אותה מחוברת בקצה). מרימים את הפרוסה בזהירות ומזלפים מתחתיה גבעה גבוהה של קצפת (אם הפרוסה בכל זאת נחתכת מצמידים אותה לקצפת מהצד אחרי הזילוף). מניחים מעל דובדבן ומגישים. שומרים במקרר.


**מקור המתכון של קארין גורן עם שינויים 

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...