יום חמישי, 28 ביולי 2016

פחזניות בקרם פטיסייר לימוני


    פחזניות זה הקינוח שבעלי הזמין לסופ"ש הקרוב. הפעם החלטתי לשדרג את המלית מעט ,הכנתי קרם פטיסייר לימוני עם מקל וניל וקצפת ,הטעם משגע מרגיש לי חו"ל!!!


ל-30 פחזניות
1 כוס מים (240 מ"ל)
100 גר' חמאה
1/2 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
1 כוס קמח (140 גר')
4 ביצים


אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. מביאים לרתיחה מלאה בסיר - מים, חמאה, סוכר ומלח. מסירים מהאש          ומוסיפים את הקמח בבת אחת מערבבים עד שאין גושים. ממשיכים לבשל 1-2    דק' עד שהבצק מתגבש לכדי כדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
3. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים 2 דקות במהירות      בינונית לצינון הבצק. מוסיפים ביצים אחת-אחת תוך כדי עיבוד עד לקבלת    בלילה סמיכה ואחידה. לשים לב - לא מוסיפים ביצה לפני שקודמתה נבלעה    בתערובת הבצק יתפרק לגושים וזה בסדר. ממשיכים לעבד, והבצק מתחבר        מחדש לבלילה מבריקה.
4.תבנית תנור בנייר אפייה,מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה       משוננת ,מזלפים באופן מרווח גבעות בקוטר 4 ס"מ או פסים ברוחב 2 ס"מ     ואורך 6-8 (לאקלר).
5. אופים 20 דקות בלי לפתוח את התנור בשום אופן!!!אחרי 20 דקות, פותחים    מעט את דלת התנור מכניסים מצקת במרווח כדי לאפשר לאדים לצאת            ולפחזניות להתייבש, כך 5 דקות נוספות. מוציאים את הפחזניות מהתנור      ומצננים היטב.
6.ממלאים בקרם פטיסייר מעבירים למקרר להתייצבות.
7.ממסים 100 גר' שוקולד מריר עם כפית שמן ומזלפים מעל.


לקרם פטיסייר לימוני:
3 חלמונים
1/4 כוס (50גרם) סוכר
20 גרם קורנפלור
250 מ"ל חלב
כף גרידת לימון
1 מקל וניל
25 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1/2 קופסת אינסטנט וניל

מתחילים מהכנת הפטיסייר:
טורפים היטב בקערה את החלמונים עם אבקת הסוכר מקל וניל והקורנפלור. בסיר בינוני מביאים לרתיחה את החלב עם גרידת הלימון. מוסיפים בזרם דק כרבע מכמות החלב החם לתערובת החלמונים, תוך כדי טריפה מתמדת.
מוסיפים את כל כמות החלב ומערבבים היטב. מעבירים את הבלילה לסיר ומחזירים ללהבה בינונית. מבשלים תוך כדי טריפה מתמדת עד לרתיחה.
ממשיכים לבשל עוד דקה נוספת ומסירים מהאש.
מעבירים את הקרם דרך מסננת דקה לקערה נקייה. מוסיפים לקרם החם את קוביות החמאה הרכות ומערבבים היטב עד שהחמאה נטמעת לחלוטין.
מכסים את התערובת עם ניילון נצמד ישירות על גבי הקרם. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור עד שהתערובת קרה לחלוטין (אפשר להכין לילה מראש).
כשהתערובת קרה מערבבים אותה היטב.

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר ואינסטנט לקבלת קצפת רכה אך יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך הקרם עד להטמעה מלאה. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם פיה בקוטר 1 ס"מ.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...