יום ראשון, 31 ביולי 2016

ניוקי ברוטב עגבניות וצ'ילי




עבר כבר שבוע ללא בשר,בעלי שיחיה החליט בלי בשר בכלל רק שנינו ...הילדים אוכלים  לא מוותרים. אני קצת"מזייפת"פעם בשבוע אוכלת מנה בשרית ההרגשה בינתיים  מעולה!! החצי השני מרוצה יש מתכונים חדשים לגמרי, המון ירקות וקטניות וביום שישי דגים לא מוותרים על הדג המרוקאי ופולים.
 קבלו את מנת הניוקי ברוטב עגבניות וצ'ילי 


מצרכים ל-5 מנות
לניוקי:
6 תפוחי אדמה דזירה
300 גרם קמח (להוסיף בהדרגה כמה שנדרש)
1 ביצה
1 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט

לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
1 קופסת עגבניות קלופות או 5 עגבניות תמר (אני ממליצה בחום על העגבניות הקלופות של mutti).
1 כפית סוכר
1 כפית פלפל צ'ילי גרוס
מלח ופלפל לפי הטעם
5 עלי בזיליקום
50 גר' פרמזן

להגשה:
כף פרמזן מגורדת.
הכנת הניוקי

אופן ההכנה
להניח בתבנית של תנור אפיה עם מלח גס בשכבה אחת את תפוחי האדמה עם הקליפה, ולהעביר 
לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-40 דקות.
לקלף את תפוחי האדמה ולרסק במרסק ידני עד ליצירת פירה ללא גושים (אני העברתי במסננת).
ליצור בפירה גומה ולשפוך לתוכה את הקמח, ביצה , מלח לערבב את כל המרכיבים היטב וללוש
את העיסה בעדינות עד לקבלת בצק יציב ואחיד.
לקמח את השיש ליצור מהבצק גלילים צרים וארוכים ולחתוך כל גליל לחתיכות באורך כ-2 ס"מ.
את חתיכות הניוקי יש להניח בצד על מגש מקומח עד שהם נכנסים לבישול.

בישול הניוקי
להרתיח סיר גדול עם מים להוסיף למים כף מלח על כל ליטר מים.
להוסיף את הניוקי בזהירות לסיר, אחד אחד. כאשר הם צפים על פני המים - הם מוכנים וניתן
להוציאם בעזרת כף מחוררת.

הכנת הרוטב
במחבת גדולה מחממים את שמן הזית והשום.
כשהשמן מגיע לטמפרטורה גבוהה והשום הזהיב מעט, מוסיפים את העגבניות הקלופות צ'ילי מלח
ופלפל ומבשלים כ-10 דקות, מוסיפים סוכר ומבשלים עוד 5 דקות.

הרכבת המנה
מוסיפים את הניוקי המוכנים אל הרוטב, ומקפיצים בתוכו עד שהם נעטפים ברוטב היטב. מסיימים עם
זילוף של שמן זית איכותי מלמעלה ומפזרים מעט פרמזן מגורדת ובזיליקום.

בתיאבון!



אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...