יום חמישי, 7 ביולי 2016

פסטלים תפוחי אדמה ממולא בשר




מאז שאני זוכרת בכל יום שישי בצהריים אכלנו פסטלים עם מטבוחה המתכון כאן, זה אוכל שמתאים לשישי בצהריים מהמחבת ישירות לפרוסה עם מריחה של מטבוחה ויאללה סיימנו את ארוחת הצהריים. אצל חמותי אכלו גרגרי חומוס מבושלים.
 אני משתדלת להכין פעם בחודש, כי כולם בדיאטה ואי אפשר בלי לטגן, כי ככה הכי טעים. ניסיתי לאפות זה לא דומה. 
אתם יכולים להכין אותן עם תערובת קציצות מתובלות כמו שאתם מכינים לקציצות. הפעם נישאר לי תערובת של קציצות שבישלתי עם קישואים ואז החלטתי להכין את הפסטלים.




מצרכים ל-20 פסטלים בגודל בינוני
למלית בשר
400 בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
חופן כוסברה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית צ'ילי חריף טחון
1 כף שמן קנולה

למעטפת
5 תפוחי אדמה קליפה אדומה מבושלים עד לריכוך
1/2 כפית מלח
3 כפות קמח
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית כורכום
2 כפות שמן
1/4 כפית מרק עוף
1 ביצה בגודל L

לטיגון
פירורי לחם/קמח מצה
2 ביצים
1/4 כפית מלח
שמן לטיגון (חצי גובה)


אופן ההכנה
למעטפת:
מקלפים ומבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך מצננים היטב (זה חשוב)!!!
מועכים לפירה מוסיפים את התבלינים,הביצה וקמח,מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
לוקחים חופן מהתערובת ועושים כדור בגודל בינוני עפ"י בחירתכם,אני עשיתי בגודל פינג פונג, מניחים בצד.(מרטיבים את הידיים אם נדבק)

המלית:
קוצצים כוסברה ובצל ומערבבים את כל חומרי המלית.
מחממים מחבת עם מעט שמן ומוסיפים את התערובת ,מערבבים כל הזמן עד שהתערובת משנה את צבעה לכהה. מצננים היטב.

להכנת הפסטלים:
לוקחים את הכדורים שהכנו משטחים על כף היד וממלאים כף תערובת בשר סוגרים היטב שהבשר
לא יציץ אם חסר מוסיפים מעט פירה כדי לסגור.מועכים מעט.

לטיגון
מכינים שתי צלחות אחת עם שתי ביצים מעורבבים עם מלח ,ובצלחת השנייה פירורי לחם ,טובלים את הפסטל בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם ומטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה.
מניחים על נייר סופג ומגישים.


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...