יום חמישי, 7 ביולי 2016

שטרודל תפוחים וצימוקים



מצרכים ל-2 רולדות
2 וחצי כוסות קמח שמרים (300 גרם)
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות סוכר
½ כפית מלח

1 ביצה - להברשה

מילוי
1/2 כוס צימוקים בהירים (100 גרם)
3 תפוחי עץ גרנד סמית חתוכים לקוביות
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
100 גרם חמאה
1 כפיות קינמון
מיץ מחצי לימון אחד

אופן ההכנה
קולפים ומנקים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות בגודל של כ 3- ס"מ, מערבבים בקערה עם
מיץ הלימון למניעת השחרה.
בסיר רחב ושטוח ממסים את החמאה ומוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים תוך ערבוב

על אש בינונית-נמוכה עד להתרככות תפוחי העץ. מסירים מהאש מסננים מנוזלים ומצננים.

הכנת הבצק
מעבירים את חומרי הבצק לפי הסדר לקערת המיקסר עם וו לישה ומערבבים כ-5 דקות עד להתגבשות. 
מכניסים למקרר עד להכנת המלית.

הכנת העוגה
מחלקים את הבצק הקר ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 20 ס"מ * 25 ס"מ.
במרכז כל מלבן בוזקים פס של חצי מן המלית.
משני צידי המלית חותכים בבצק פסים אלכסוניים ברוחב של ס"מ.
מעבירים בזהירות לתבנית מכוסה בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר
חלקי הבצק והמלית. יש לשמור על רווח בין המאפים על מנת שיהיה להם מקום לתפוח.
מכסים במגבת מתפיחים כ 30- דקות וממתינים עד להכפלת הנפח.

מברישים את העוגה בביצה טרופה,מפזרים סוכר מעל.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים 30-25 דקות עד להזהבה.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...