יום שלישי, 2 באוגוסט 2016

עוגיות שוקולד מושלגות







מצרכים ל-40 עוגיות
250 גרם שוקולד מריר30 גרם חמאה2 ביצים1/2 כוס סוכר3 כפות ליקר שוקולד1/2 כוס גדושה קמח1/2 כפית אבקת אפייה1/2 כוס שקדים טחוניםסוכר, לציפויאבקת סוכר, לציפוי

אופן ההכנה

ממסים יחד שוקולד וחמאה.
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר.
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות.
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...