יום שלישי, 23 באוגוסט 2016

פסטה ברוטב שום ארטישוק ושמן זית



פסטה ביתית סיפור פשוט!!!המון לכלוך אבל כיף גדול במיוחד כשאלמוג איתי במטבח. מה שחשוב להכין את שולחן העבודה קמח לפיזור על הבצק ומכונת הפסטה. למרות שמומלץ להשתמש בקמח מיוחד לפסטה(דורום,שטיבל 9)  אני ניסיתי מקמח רגיל ויצא מעולה!!! כדי להכין פסטה צריך 4 מרכיבים: קמח,ביצים,שמן זית ומלח. כמובן שניתן להכין פסטה קנויה עם הרוטב המשגע הזה!!!










מצרכים ל-6-8 מנות

400 גרם קמח רגיל
4 ביצים
1 כפית מלח
1 כף שמן זית

לרוטב
1 צנצנת ארטישוק משומר בשמן
3 שיני שום קצוצות
4 עלי מרווה קצוצים גס
1 לימון בינוני סחוט טרי
10 זיתי קלמטה
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
6 עגבניות מיובשות חתוכות
50 גרם צנוברים קלויים על מחבת יבשה
פרמזן

אופן הכנה
מערבבים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה כ-7 דקות עד לקבלת בצק קשה ואחיד. מניחים את הבצק בצד כ-15 דקות מכוסה עם מגבת מטבח.
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים במכונת פסטה עד לקבלת בצק דק עד שקוף.(אצלי יש כל מיני צורות במכשיר).למי שאין מכונת פסטה ,אפשר לרדד דק עם מערוך ולחתוך לרצועות עם סכין.
מרתיחים מים ביחס של 1 ליטר מים 1-1/2 כפיות מלח. מוסיפים את הפסטה הטרייה ומבשלים כ-2 דקות,מוציאים ומעבירים לרוטב המוכן עם מעט מי בישול. מערבבים עם הרוטב היטב ולבסוף מוסיפים צנוברים ומעל פרמזן מגישים.

מכינים את הרוטב:
שמים שמן זית,שום ומרווה ומחממים כ-5 דקות .מוסיפים ארטישוק,עגבניות מיובשות,וזיתי קלמטה ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים מיץ לימון,מלח,פלפל ומערבבים עוד כשתי דקות.




אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...