יום חמישי, 25 באוגוסט 2016

סהרוני פרג


  
     

            לאוהבי הפרג.... בצק שמרים מעולה!!!!של מיקי שמו עם מלית פרג ואגוזים(בלי צימוקים הילדים לא אוהבים).

       

מצרכים לבצק:
1 ביצה
50 מ"ל חלב
60 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה
280 גרם קמח
1/2 שקית שימרית (שמרים)

למלית הפרג:
3/4 כוס חלב
1/2 כוס סוכר
25 גרם חמאה
קליפת לימון מגוררת
1 כפית דבש
1 ו-1/2 כוסות פרג טחון טרי
3 כפות אגוזים קצוצים
1 כף צימוקים

לציפוי:
1 ביצה טרופה

אופן הכנת הבצק:
מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הביצה, החלמון, החלב, אבקת הסוכר והחמאה במשך 2 דקות.
מוסיפים את הקמח והשימרית ומערבבים 3 דקות נוספות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק.
מכניסים למקרר ל-3 שעות.
המלית:
מרתיחים בסיר את החלב, הסוכר, החמאה, גרידת הלימון והדבש.
מסירים את התערובת מהאש ומוסיפים את הפרג, האגוזים והצימוקים.
נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות.
הרכבה:
מחלקים את הבצק ל-6 ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
מורחים את המלית על 3/4 משטח הבצק ומגלגלים לרולדה קטנה ויוצרים צורה של סהרון.
מברישים בביצה טרופה ומתפיחים 1/2 שעה.
אופים ב-190 מעלות במשך 20 דקות.

***כמות המלית גדולה יחסית לבצק אפשר להכין חצי מכמות המצרכים.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...