יום ראשון, 28 באוגוסט 2016

מקלות מלוחים בעראק


את העוגיות הללו אימי ז"ל הכינה עם גרגרי אניס... לא אהבנו את המרקם כי בכל פעם ניתקע לנו גרגר בין השיניים ביקשנו לוותר על התבלין זה לא קרה היא לא הסכימה.. רק אחרי שהפסקנו לאכול אותם. האניס הטעם הריח המרקם של המקלות נישאר לי עד היום !!!שיניתי מעט את המתכון (אימא סלחי לי)הוספתי עראק והשתמשתי בחמאה במקום במחמאה....והריח אוי הריח!!!
כמה געגועים לאימי ז"ל זה קורה רוב הזמן.


מצרכים ל-60 יחידות
1 ק"ג קמח
200 גר' חמאה/מחמאה רכה
1 כוס שמן
1 כוס מים
3/4 כוס עראק(אפשר להשתמש באניס 1 כף)
2 כפיות מלח
2 ביצים
2 אבקת אפיה
250 גר' שומשום קלוי

להברשה
1 ביצה
שומשום לבן
שומשום שחור/קצח

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-190 מעלות
קולים את השומשום במחבת יבשה עד להשחמה קלה.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים,עד לקבלת בצק רך ונעים.
יוצרים גלילים או מקלונים מניחים בתבנית עם נייר אפייה. מברישים בביצה מפזרים מעל שומשום/קצח.
אופים כ-25 דקות או עד שמזהיב.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...