יום שלישי, 9 באוגוסט 2016

עוגיות פאי לימון




הפאי האהוב עלי ועל כלתי שתחיה הוא פאי לימון,בדגש עלינו בלבד!!!הילדים ושאר המשפחה
 לא ממש אוהבים את הטעם החמצמץ. בכל פעם שאני מתכננת להכין פאי אישי "בקטנה"כולם מסרבים. בחוברת האחרונה של "בופה" היה מתכון מדהים לעוגיות פאי בדיוק כמו שאני אוהבת בצק פריך עם קרם לימוני ומרנג בדיוק במינון הנכון.
ניסיתי הטעם יצא מעולה במראה יצא שונה.



מצרכים ל-20 עוגיות בינוניות
לבצק
120 גרם קמח רגיל (3/4 +2 כפות)
90 גרם קורנפלור (9 כפות)
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
170 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
85 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)

למילוי
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי (אני שמתי ליים)
גרודה מלימון שלם (ליים)
2 כפות שמנת מתוקה 38%
250 גרם שוקולד לבן

למרנג
4 חלבונים
חצי כוס סוכר
חצי כוס אבקת סוכר
חצי כפית מיץ לימון
קורט מלח


אופן הכנת הבצק
מנפים לקערה קמח,קורנפלור,אבקת אפיה ומלח.
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה ואבקת סוכר עד שהתערובת אחידה ובהירה.במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח,ומערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת לבצק חלק.מקררים כחצי שעה את הבצק ויוצרים כדורים קטנים בידיים רטובות מעט.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.אופים בתנור שחומם מראש ל-150 כ-15 דקות,מצננים היטב.

אופן הכנת מילוי קרם הלימון
בקערה קטנה שמים מיץ וגרודת לימון,שמנת מתוקה ושוקולד לבן,וממסים בפולסים במיקרוגל עד שנוצרת תערובת אחידה וחלקה. מצננים את התערובת לחלוטין בטמפרטורת החדר .

אופן הכנת המרנג
מפרידים את החלבונים , דואגים שלא יכנס אפילו לא מעט מהחלמון. מתחילים להקציף במהירות בינונית את החלבונים ושופכים בהדרגה את הסוכר ואת אבקת הסוכר , המלח ומיץ הלימון.
מקציפים לקצף נוקשה ולבן עד שכשהופכים את הקערה הוא לא נשפך. אפשר גם לקחת בין האצבעות ולראות שהקצף נשאר יציב.
מזלפים לתוך שק זילוף ליצירת נשיקות יפות ומעוצבות ומזלפים על תבנית (להשתדל להכין בקוטר העוגייה)עם נייר אפייה. מחממים תנור בטורבו ל-90 מעלות.
מכניסים לתנור ל-3 שעות עד שהנשיקות יבשות ונפרדות בקלות רבה מנייר האפייה.

הרכבת העוגיות
מניחים כפית קרם לימון על העוגיה ומעל מרנג

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...