יום שלישי, 20 בספטמבר 2016

עוגת תפוחים בציפוי שוקולד ודבש

"עוגת תפוחים לחה ועסיסית הודות לבישול התפוחים בסירופ סוכר לפני הוספתם לבלילת העוגה. העוגה נפלאה גם ללא הציפוי והיא נשמרת לחה ועסיסית במקרר כמה ימים."(שף אפרת ליבפרוינד)



מצרכים לתבנית עגולה או תבנית 18-20 ס"מ(אינגליש קייק)
לעוגה
2 ביצים בגודל L
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס פחות כף שמן
כוס פחות 2 כפות קמח רגיל
כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס+2 כפות שקדים טחונים
קורט קינמון
2 כפות ברנדי
לתפוחים
3 תפוחי גרני-סמית קלופים וחתוכים לקוביות בגודל סנטימטר
1/2 כוס מים
1/4 כוס סוכר
לציפוי
200 גרם שמנת מתוקה(מכל פחות 3 כפיות)
שמנת מתוקה 38% או צמחית לפרווה
50 גרם דבש
250 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

אופן הכנת העוגה:
מבשלים את התפוחים עם המים והסוכר כ-10 דקות עד שהם מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. מקררים מעט.
מערבבים את החומרים היבשים,קמח,סודה לשתייה,קינמון,שקדים טחונים בקערה גדולה.
מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר כ-5 דקות. מוסיפים בהדרגה את השמן עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים את החומרים היבשים ואת הברנדי ולבסוף מערבבים פנימה בתנועות קיפול את התפוחים המבושלים עם הנוזלים.
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מקררים היטב ומקפיאים את העוגה כשעה לפני שמצפים אותה.
אופן הכנת הציפוי:
בסיר קטן מביאים את השמנת והדבש לסף רתיחה.
יוצקים את השמנת על השוקולד ומערבבים לקרם חלק. מניחים את העוגה על רשת ויוצקים מעליה את הציפוי החמים.

***מקור המתכון(עם מעט שינויים)מגליון "בופה" מס' 24 ספטמבר 2016

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...