יום שני, 26 בספטמבר 2016

נודלס עם בשר טחון חמאת בוטנים וצ'ילי

נודלס עם בשר טחון הכי טעים שיש...ואם מוסיפים לזה רוטב סמיך מחמאת בוטנים זה לגמרי מושלם...






המרכיבים ל־4־6 מנות:

1 חבילה (250 גרם) נודלס, אטריות ביצים

3 כפות שמן קנולה

500 גרם בשר בקר טחון

1/4 כפית מלח

1/8 כפית פלפל שחור טחון

2 כפיות שורש ג'ינג'ר, קלוף ומגורר או קצוץ דק

1 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ דק

3/4 כוס מרק עוף מוכן (אפשר מאבקה)

2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפיות חומץ אורז או חומץ בן־יין לבן

1/2 1 כפות רוטב סויה

4 כפות חמאת בוטנים

1 כפית פלפל סצ'ואן (להשיג בחנויות תבלינים) או גרגירי פלפל 

  ירוקים או ורודים, מעוכים או קצוצים גס

1/2־1 כפית סוכר חום


אפשרויות להגשה:

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

כוסברה קצוצה 


בוטנים קצוצים גס


ההכנה:

1. ממלאים סיר בינוני במים, מביאים לרתיחה ומבשלים נודלס לפי הוראות      היצרן. מסננים.

2. בווק גדול או במחבת ברזל גדולה, מחממים את השמן על להבה בינונית        גבוהה. מוסיפים את הבשר, המלח והפלפל, ומטגנים תוך ערבוב על להבה      גבוהה, תוך שמפוררים אותו, כ־4 דקות עד שהבשר משנה את צבעו.

3. מוסיפים את הג'ינג'ר והפלפל החריף ומערבבים/מטגנים עוד דקה. מוסיפים    את המרק, רוטב הצ'ילי, החומץ, רוטב הסויה, חמאת הבוטנים ופלפל          הסצ'ואן או גרגירי הפלפל. מערבבים, מתבלים בסוכר חום ומביאים          לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 7־8 דקות, עד שהרוטב מתעבה ומסמיך.

4. מוסיפים נודלס ומערבבים — הכי קל במלקחיים, אבל אפשר גם בשתי כפות,    ומתבלים בעוד מלח וסוכר לאיזון. מעבירים לקערות הגשה, ומפזרים מעל      את הבצל הירוק הקצוץ ואפשר גם כוסברה קצוצה. מגישים מיד.


**המתכון של איילת הירשמן עם מעט שינויים והתאמות

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...