יום שישי, 16 בספטמבר 2016

עוגת תפוחים הפוכה





תבנית בקוטר 26 ס"מ
  • 3 תפוחי עץ  קלופים, מנוקים מגרעינים ופרוסים דק
  • 2 כפות סוכר לפיזור בתבנית
  • 1 כף קינמון
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
  • 4 ביצים
  • 1 כף שומשום
  • חמאה  לשימון התבנית
  • חופן אגוזי מלך קצוצים גס
  • אבקת סוכר



אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.

מפזרים בתחתית התבנית את התפוחים, הסוכר והקינמון.
מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר וסוכר הווניל (אפשר לערבב ידנית ואפשר להיעזר במיקסר עם וו הגיטרה). מוסיפים את השמן והביצים ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (ערבוב יתר יפגע באווריריות העוגה).
מקמחים מעט אגוזי מלך ומוסיפים לבלילה בתנועות קיפול. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את השומשום. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים.
הופכים על צלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר.

***ערכים תזונתיים-http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/8244


אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...