יום חמישי, 8 בספטמבר 2016

קובה במיה צמחונית במלית בצל ופטריות

"זוהי מנת קובה עדינה, שהבצק שלה מבוסס על סולת בלבד. את מלית הפטריות אני מתבל בבהראט (כמו את מלית הבשר), ובזכות המרקם שלהן מתקבלת מלית מצוינת ועסיסית במיוחד. כמובן שבמרק הטעים הזה אפשר לבשל גם קובות ממולאות בבשר."(השף אמיר קרונברג )
תיאור מדויק למנה צמחונית עם המון טעמים, בעלי אהב מאוד וכך גם אנחנו.


חומרים
לבצק:
400 גרם סולת(2 כוסות) 
360 מ”ל מים(½1 כוסות)
1 כפית  מלח
1 כף שמן 

למלית:
1 כף שמן
1 בצל קצוץ דק 
1/4 ק”ג פטריות שמפיניון/פורטבלו קצוצות קטן
1 כף בהראט
1/4 כפית צ'ילי גרוס
מלח
פלפל שחור גרוס
1 צרור פטרוזיליה (שמתי כוסברה)

למרק:
4 כפות שמן
1 בצל לבן קצוץ
3 עלי סלרי קצוצים
1/2 ק”ג במיה טרייה נקייה מעוקץ (או קפואה)
1/2 ראש שום מפורק לשיניים וקלוף
2 ליטר מים 2 ליטר מים
2 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות סוכר
1 צרור נענע קצוצה
1/2 ק”ג (ברוטו) דלעת חתוכה לקוביות בגודל 3 ס”מ
מיץ מלימון אחד מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה
מכינים את הבצק: מערבבים ידנית את כל החומרים בתוך קערה ולשים 3 דקות לקבלת בצק רך ודביק. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים כף מים בכל פעם עד שמתקבל מרקם אלסטי. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.

מכינים את המלית: מחממים מחבת ברזל עם שמן. מוסיפים בצל ופטריות, מתבלים בבהראט, מלח ופלפל וצ'ילי ומטגנים עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים כוסברה, מערבבים ומצננים.

מכינים את המרק: מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים בצל 7 דקות עד הזהבה. מוסיפים במיה וסלרי ומטגנים עוד 5 דקות עד שהתרמילים משחימים. מוסיפים שיני שום ומטגנים עוד דקה.
מוסיפים מים, רסק עגבניות, מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, חריפה,סוכר ומחצית מכמות הנענע ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות עד שהבמיה מתחילה להתרכך.

ממלאים ומעצבים את הקובות: מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים אותו על כף היד. מניחים כ-2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.

משלימים את הכנת המרק ומבשלים בו את הקובות: מביאים את המרק לרתיחה ומתקנים תיבול. מוסיפים דלעת, את יתרת הנענע, מיץ לימון ואת הקובות אחת-אחת. מכסים חלקית ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהקובות מוכנות. מגישים חם.

  • **מתוך: גיליון 276, פברואר 2014: מבשלים מזכרון עם מעט שינויים

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...