יום חמישי, 13 באוקטובר 2016

עוגת תפוז ושבבי שקדים

מתכון לעוגת תפוזים יש לי בכל מיני וריאציות...ואת העוגה הזאת הכנתי אין ספור פעמים ואף פעם לא צילמתי כי לא יצא היא חוסלה עוד בטרם הספקתי. היום החלטתי שאני מכינה  בזמן שכולם ישנים ושבעים ;)



מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
4 ביצים שלמות בגודל L
2 כוסות קמח רגיל (כוס חד פעמית שתייה קרה )
1 שקית אבקת אפייה
1 תפוז בינוני שטוף היטב ,נקי מחרצנים ומרוסק למחית במעבד מזון
1/2 כוס שמן קנולה (כוס חד פעמית שתייה קרה)
1 וחצי כוסות סוכר (חד פעמית)

לציפוי התבנית
3 כפות סוכר לבן
3 כפות שבבי שקדים לא קלויים
מעט חמאה למריחה ושימון התבנית

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170 מעלות
משמנים את התבנית היטב,מפזרים סוכר ומעל את השקדים.
מקציפים ביצים שלמות וסוכר לקצף תפוח ובהיר,מוסיפים בזרם דק את השמן ואת מחית התפוז המרוסק מערבלים לעיסה אחידה. מנפים ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת בתנועות קיפול (לא יותר מדי).
יוצקים את העיסה לתבנית בזהירות  ואופים כ-40 דקות .מצננים ואז הופכים מקשטים עם מעט אבקת סוכר או רצועות מסוכרות מקליפת התפוז.

אם אהבת את המתכון לחץ/י ואשר/י את ה-LIKE

מתכונים נוספים שאת/ה עשוי/ה לאהוב

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...